avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare masina

Buna ziua ! Azi am avut un incident tare neplacut ! M-am dus la piata cu masina , si dupa ce-am facut cateva ture , ca nu gaseam un loc de parcare , am ochit un loc liber , undeva mai la dos ( deci nu la strada ), si n-am vazut ca 2 locuri din parcare erau rezervate celor cu handicap ! Am parcat si am plecat sa-mi fac piata si dupa vreo 20-25 min , cand m-am intors , masina mea nu mai era ! Mi s-a facut rau instantaneu si-ncercam sa-mi aduc aminte daca n-am parcat-o in alta parte ( asa mi-au sugerat si vreo doi soferi care erau pe-acolo si se uitau la mine uimiti ) , dar un boschetar care-si face veacul pe la containerul de gunoi, mi-a spus ca dupa ce-am plecat , m-au pandit aia de la tractari si mi-au luat masina ! In cele din urma , mi-am recuperat-o de la sediul lor ( in schimbul a 120 lei ) , dar am si eu cateva intrebari :
1) - este normal sa mi se ridice masina fara un preaviz ? : mentionez ca langa tablita cu caruciorul de handicap , nu este si tablita ( obligatorie , cred eu ) prin care suntem avertizati ca ni se poate ridica masina
2) este normal ca sa pandesti omul si sa-i iei masina in loc sa-i blochezi roata si sa-i dai un timp de ... , sa vina sa plateasca intai amenda ( care-i de 60 lei) si numai daca nu se intampla asta , sa-i ridici omului masina !

Recunosc ca am gresit , si am platit pentru asta , dar mi se pare un abuz ce-au facut ei . Un om mai slab de inger poate face infarct , stiind ca si-a lasat masina acolo , acum 20 min si n-o mai gaseste , si nici nu-i nimeni in jur sau macar un nr. de telefon plantat undeva , ca sa te dumiresti ce s-a intamplat !
Daca nu era gunoierul , sa-mi spuna ce s-a intamplat , eu de unde aflam daca mi-a furat cineva masina sau mi-au luat-o cei de la tractari ! Bineinteles ca as fi sunat , in cele din urma , la 112 , dar socul a ramas ! De ras este faptul ca tot boschetarul mi-a aratat o masina cu roata blocata ( pe-un teren viran apropiat ) si mi-a spus sa ma duc sa iau numarul lor de pe geamul aluia ! Ce parere aveti ? Este legal ce-au facut ? Va multumesc anticipat !
Mergeti la firma care v-a ridicat masina si solicitati cadrul legal in baza caruia au actionat.
Poate ca exista la nivel local o Hotarare de Consiliu local care reglementeaza sanctionarea acestor fapte savarsite in aceste locuri. Cereti explicatii, vedeti care este temeiul legal, cititi-l cu atentie si, daca acestia nu au respectat prevederile legale, introduceti o actiune in instanta pentru recuperarea sumei. ;)
Mi se pare un abuz, daca situatia sta asa cum a-ti prezentato. Bine ca nu a-ti anuntat la politie furtul masini. Erati pasibil de o amenda,pentru alarma falsa.:) Traim in Romania...
Va multumesc pentru raspunsuri ! Ce ma intriga pe mine este faptul ca in Dispozitia de blocare si/sau ridicare a masinii , se specifica foarte clar ca ramane la latitudinea agentului constatator al Politiei comunitare , daca doar imi blocheaza rotile sau imi ridica masina ! Nu stiu cum a hotarat ca fapta mea este atat de grava incat sa dispuna ridicarea ei , fara niciun avertisment ! Am citit si rascitit HCL-ul si ma incadrez la parcare neregulamentara ! Nu gasesc nimic in care sa se specifice clar ca ,daca parchez pe un loc destinat celor cu handicap , mi se ridica automat masina ! Deasemenea se scrie in HCL , ca trebuie atasata poza cu masina parcata neregulamentar si cea cu masina parcata in spatiul destinat depozitarii, dupa ridicare ! Eu n-am primit asa ceva ! Plus ca bonul fiscal conform caruia am achitat taxa de 120 lei , nu este stampilat ! Ce valoare are el , in caz ca merg sa fac contestatie ? Eu am primit formularul roz ! Nu trebuia sa-l primesc pe cel alb ? Eu am parcat , intr-un fel , regulamentar , ca eram intr-o parcare ! Singurul lucru neregulamentar a fost ca , fiind in permanenta locurile alea goale ( n-am vazut niciodata in orasul meu oameni cu handicap care sa vina cu masina in parcare ) m-am asezat pe el pret de 20-25 min ! Chiar cred ca s-a procedat abuziv !
Buna ziua ! Astazi am avut parte de o "surpriza" tare urata , din partea unui utilizator , care printr-un mesaj privat , si-a permis sa ma jigneasca pentru greseala pe care am facut-o , pentru care v-am cerut sfaturi si pentru care , dealtfel , am platit !

Iata mesajul :

[EDITAT - incalca secretul corespondentei]

Cred ca sunt indreptatita sa va cer parerea , mai ales ca acesta este un forum serios , si sa-mi spuneti daca este normala reactia acestei persoane , care la randul ei a gresit ( tot pe probleme ce tin de circulatia rutiera ) si a cerut sfaturi de la dvs. , fara a fi apostrofat de cineva ! Deasemenea , cu respectul cuvenit , sesizez d-nei administrator de forum acest fapt ! Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
ok, nu sunt de acoord cu "dulcegariile" din mesaj, dar sa fim seriosi, intr-o tara civilizata nu ar trebuii sa se parcheze pe acele locuri, eu merg foarte mult cu masina prin Bucuresti dar niciodata nu parchez pe acele locuri, cat despre ridicarea masinilor din bucuresti de acei angajati ai firmelor care traiesc numai din asta si legea le permite, ca cine stie oare ce comisioane se platesc, eu personal i-as alerga putin, sunt de acoord sa ma amendeze dar nu sa-mi ia masina, este totusi proprietate privata, nu mai vb de faptul ca nu exista locuri de parcare suficiente...daca toto ai patit-o, intereseaza-te si cerele si tu "amenda" daca se poate

Alte discuții în legătură

Masina ridicata Boros Boros Buna ziua. In data de 23/08/2014 mi-a fost ridicata masina din cauza parcarii neregulamentare intr-o parcare a unui hotel. In momentul in care m-am ... (vezi toată discuția)
Eliberare loc de parcare privat nu inchiriat barboiionut barboiionut Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal. Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)