avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare masina

Buna ziua ! Azi am avut un incident tare neplacut ! M-am dus la piata cu masina , si dupa ce-am facut cateva ture , ca nu gaseam un loc de parcare , am ochit un loc liber , undeva mai la dos ( deci nu la strada ), si n-am vazut ca 2 locuri din parcare erau rezervate celor cu handicap ! Am parcat si am plecat sa-mi fac piata si dupa vreo 20-25 min , cand m-am intors , masina mea nu mai era ! Mi s-a facut rau instantaneu si-ncercam sa-mi aduc aminte daca n-am parcat-o in alta parte ( asa mi-au sugerat si vreo doi soferi care erau pe-acolo si se uitau la mine uimiti ) , dar un boschetar care-si face veacul pe la containerul de gunoi, mi-a spus ca dupa ce-am plecat , m-au pandit aia de la tractari si mi-au luat masina ! In cele din urma , mi-am recuperat-o de la sediul lor ( in schimbul a 120 lei ) , dar am si eu cateva intrebari :
1) - este normal sa mi se ridice masina fara un preaviz ? : mentionez ca langa tablita cu caruciorul de handicap , nu este si tablita ( obligatorie , cred eu ) prin care suntem avertizati ca ni se poate ridica masina
2) este normal ca sa pandesti omul si sa-i iei masina in loc sa-i blochezi roata si sa-i dai un timp de ... , sa vina sa plateasca intai amenda ( care-i de 60 lei) si numai daca nu se intampla asta , sa-i ridici omului masina !

Recunosc ca am gresit , si am platit pentru asta , dar mi se pare un abuz ce-au facut ei . Un om mai slab de inger poate face infarct , stiind ca si-a lasat masina acolo , acum 20 min si n-o mai gaseste , si nici nu-i nimeni in jur sau macar un nr. de telefon plantat undeva , ca sa te dumiresti ce s-a intamplat !
Daca nu era gunoierul , sa-mi spuna ce s-a intamplat , eu de unde aflam daca mi-a furat cineva masina sau mi-au luat-o cei de la tractari ! Bineinteles ca as fi sunat , in cele din urma , la 112 , dar socul a ramas ! De ras este faptul ca tot boschetarul mi-a aratat o masina cu roata blocata ( pe-un teren viran apropiat ) si mi-a spus sa ma duc sa iau numarul lor de pe geamul aluia ! Ce parere aveti ? Este legal ce-au facut ? Va multumesc anticipat !
Chiar daca sunt de acord ca modul in care vi se adreseaza persoana respectiva in mesajele private este regretabil, chiar daca sunt de acord cu dumenavoastra ca e deranjant sa primesti astfel de mesaje, eu ma vad nevoit sa spun acelasi lucru pe care l-a spus Andreea mai devreme. Nu putem (in nicio privinta) sa cenzuram / moderam mesajele private pe care si le scriu utilizatorii intre ei. Mesajele private sunt emailuri, corespondenta privatra intre utilizatori si ar fi absolut ilegal daca le-am monitoriza.

Daca dumneavoastra nu-mi spuneti cine va trimite mesajele in cauza, eu n-am de unde sa stiu persoana respectiva. Si, odata ce stiu un nume, cred ca singurul mod in care pot face ceva este sa rog programatorii sa dezvolte un sistem de ignore / blocheaza un utilizator care imi trimite mesaje private.

Pentru ca, daca stam sa ne gandim cu totii, daca cineva va trimite mailuri jignitoare prin intermediul yahoo, nu puteti scrie la yahoo sa suspende contul respectiv. Puteti doar sa ignorati / blocati acel fel de mesaje in viitor.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
Alin Popescu, administrator
julie v a scris:
Nu la fel a fost si mesajul respectivului, ba din contra

Mesajul postat public de utilizatorul respectiv a fost sters. Soarta mesajelor private este numai la discretia celui care le primeste, asa cum a exemplificat Alin si cu Yahoo.

Cu toate acestea, administratorul forumului (nu exemplific) a actionat nefiresc, incurajand astfel ultilizatorul respectiv si veti vedea mai jos, la finalul measajului, cat si cum l-a incurajat.

Imi pare rau daca in mesajul meu ati vazut vreo incurajare. Daca v-ati uita in mesajele mai vechi, ati vedea ca dl respectiv a mai fost atentionat pentru conduita pe forum.

- disputele private POT FI subiect de discutie pe forum pentru ca mesageria privata apartine forumului, cei care corespondeaza privat sunt utilizatori ai forumului, acestia relationeaza si public, practic sunt o familie de circumstanta, iar anomaliile comportamentale trebuie cunoscute si de ceilalti utilizatori.

Eu cred ca va inselati. Mult.
1. Acesta este un forum de discutii juridice, iar nu de discutii comportamentale.
2. Mesageria privata nu apartine forumului, este o corespondenta privata si confidentiala intre doi utilizatori.
3. Relationarea publica dintre doi utilizatori este separata de relationarea lor privata.
4. Familie de circumstanta?... Mi se pare mult prea mult!
5. Utilizatorii forumului nu au de ce sa cunoasca "anomaliile" altora. Repet: utilizatorii Avocatnet sunt aici pentru discutii juridice, nu altceva.

In plus, in cazul sotiei mele, discutia era si ontopic, ca sa lamurim si asta, caci totul plecase si contiua pe fondul (i)legalitatii ridicarii unei masini parcate neregulamentar;

Nu are nicio relevanta. Era o discutie privata.

- nu se pune problema aici de secretul corespondentei electronice, nu a fost violata corespondenta altuia, nu a fost dezvaluita identitatea utilizatorului si nimic nu interzice postarea unui PM asa cum a facut-o sotia, nici in regulamentul forumului nu se mentioneaza expres, chiar daca dvs. sugerati contrariul. In principiu, este permis tot ceea ce nu este interzis, cel putin la nivel declarativ;

A fost violata corespondenta altuia, ma tem ca va aventurati sa emiteti judecati de valoare in legatura cu termeni juridici pe care este evident ca nu ii cunoasteti. Asa cum am spus si mai sus, secretul corespondentei este aparat prin constitutie, nu prin regulamentul de postare. In plus secretul corespondentei priveste atat identitatea expeditorului cat mai ales continutul corespondentei, deci nu este sub nicio forma permis (implicit sau explicit) ca cineva sa faca public acest continut (fie el electronic).

- dvs. i-ati recomandat sotiei un fel de « cenzura proprie » si ignorarea mesajelor private jignitoare, dar dati-mi voie sa nu fiu de acord cu acest gen de hartuire pe un forum administrat/moderat

Chiar dvs faceti diferenta esentiala: FORUMUL, adica spatiul public, este moderat, or mesajele private nu sunt pe forum. Ceea ce vreti dvs e ca si cum ati cere postei romane sa nu va mai livreze scrisori de la cineva, chiar imi scapa cum e asa greu de inteles si acceptat faptul ca noi nu putem sa intervenim in corespondenta privata.

Va rog sa retineti ca aceste mesaje sunt trimise prin intermediul forumului ADMINISTRAT de dvs., le-am pus aici prin copy-paste si ma astept sa ma intrebati cine le trimite, nu sa-mi sugerati ignorarea lor !

Stiu foarte bine cine le-a trimis, dar sper ca veti intelege ca numai sotia dvs are alegerea in privinta acestor mesaje. Repet, ganditi-va ca ar fi scrisori primite acasa. Atunci ce ati face?
Asta e Romania! si altii au patit la fel!!
Avizz celor care trec prin Botosani!!!!!!!
Uitativa de doua ori pe unde lasati masina ca nu o mai gasiti:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina ridicata Boros Boros Buna ziua. In data de 23/08/2014 mi-a fost ridicata masina din cauza parcarii neregulamentare intr-o parcare a unui hotel. In momentul in care m-am ... (vezi toată discuția)
Eliberare loc de parcare privat nu inchiriat barboiionut barboiionut Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal. Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)