avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicare masina

Buna ziua ! Azi am avut un incident tare neplacut ! M-am dus la piata cu masina , si dupa ce-am facut cateva ture , ca nu gaseam un loc de parcare , am ochit un loc liber , undeva mai la dos ( deci nu la strada ), si n-am vazut ca 2 locuri din parcare erau rezervate celor cu handicap ! Am parcat si am plecat sa-mi fac piata si dupa vreo 20-25 min , cand m-am intors , masina mea nu mai era ! Mi s-a facut rau instantaneu si-ncercam sa-mi aduc aminte daca n-am parcat-o in alta parte ( asa mi-au sugerat si vreo doi soferi care erau pe-acolo si se uitau la mine uimiti ) , dar un boschetar care-si face veacul pe la containerul de gunoi, mi-a spus ca dupa ce-am plecat , m-au pandit aia de la tractari si mi-au luat masina ! In cele din urma , mi-am recuperat-o de la sediul lor ( in schimbul a 120 lei ) , dar am si eu cateva intrebari :
1) - este normal sa mi se ridice masina fara un preaviz ? : mentionez ca langa tablita cu caruciorul de handicap , nu este si tablita ( obligatorie , cred eu ) prin care suntem avertizati ca ni se poate ridica masina
2) este normal ca sa pandesti omul si sa-i iei masina in loc sa-i blochezi roata si sa-i dai un timp de ... , sa vina sa plateasca intai amenda ( care-i de 60 lei) si numai daca nu se intampla asta , sa-i ridici omului masina !

Recunosc ca am gresit , si am platit pentru asta , dar mi se pare un abuz ce-au facut ei . Un om mai slab de inger poate face infarct , stiind ca si-a lasat masina acolo , acum 20 min si n-o mai gaseste , si nici nu-i nimeni in jur sau macar un nr. de telefon plantat undeva , ca sa te dumiresti ce s-a intamplat !
Daca nu era gunoierul , sa-mi spuna ce s-a intamplat , eu de unde aflam daca mi-a furat cineva masina sau mi-au luat-o cei de la tractari ! Bineinteles ca as fi sunat , in cele din urma , la 112 , dar socul a ramas ! De ras este faptul ca tot boschetarul mi-a aratat o masina cu roata blocata ( pe-un teren viran apropiat ) si mi-a spus sa ma duc sa iau numarul lor de pe geamul aluia ! Ce parere aveti ? Este legal ce-au facut ? Va multumesc anticipat !
Mi-am recunoscut inca de la inceput vina de a parca acolo si am specificat ca n-am mai facut niciodata lucrul asta ! Altfel n-as fi scris pe acest forum ! Si cum "tot patitu-i priceput ", bineinteles ca voi fi mai atenta pe viitor ! De-asta spun ca reactia acelui individ de a-mi turna injurii pe mesaj privat , m-a dezgustat profund ! Dar revenind la cei cu tractarile , am sa va relatez ce i s-a intamplat vecinului meu ! Intr-o dimineata , a lasat masina pentru 5 min., intr-o parcare dotata cu parcomat ! Parcomatul se afla la cca 15 m de masina , asa ca omul dupa ce si-a luat bonul nu s-a mai intors la masina ( aceasta fiind lasata cu motorul pornit ) si a intrat sa-si schimbe niste bani la o agentie de schimb valutar situata in fata parcomatului ! Cand sa se apropie de masina , cei de la blocari tocmai ii puneau dispozitivul pe roata , motivand ca nu vad bonul fiscal de parcare! Omul le-a arata bonul si le-a spus ca este in regula , atata doar ca se grabea ( de aia nici nu si-a mai oprit motorul !) si nu s-a mai intors sa-l lase pe bord ! Credeti ca a avut cu cine discuta ! Au plecat si l-au lasat cu buza umflata pentru vreo 2 ore ! Vorba aia , si cu banii luati , si cu ...! Sau o alta cunostinta de-a mea si-a platit parcarea la parcomat , si-a pus bonul pe bord , dar nefiind atent , cand a trantit portiera , bonul a zburat cat colo ! Dupa vreo cateva minute , s-a intors ca-si uitase ceva la masina , si ce credeti ! Cei de la blocari deja ii puneau dispozitivul pe roata ! La fel ca in primul caz , desi li s-a demostrat pe loc ca omul este in regula , nu au stat la discutii ! Eu cred totusi ca sunt niste abuzuri si ca acesti indivizi (de fapt agentii constatatori) se considera niste mici "Dumnezei" ai strazilor , care taie si spanzura dupa cum se simt ei in ziua aia ! As ruga, daca se poate , sa-si spuna parerea persoanele autorizate care cunosc cu adevarat cadrul legal la care se preteaza aceste situatii ! Si cum sa ripostam la aceste abuzuri !Va multumesc !
Stimata doamna, disputele private nu sunt subiect de discutie pe forum, cu atat mai mult cu cat secretul corespondentei (inclusiv electronice) este garantat prin constitutie. Va inteleg supararea, dar nimic nu va da dreptul sa postati un mesaj pe care vi l-a trimis altcineva.

Pe de alta parte, discutia privata intre dvs si alt utilizator nu poate fi cenzurata decat de dvs, exact ca in cazul in care va insulta cineva in fata si nu in public. Aveti oricand la dispozitie posibilitatea stergerii mesajelor de la acel utilizator fara ca macar sa le cititi.

Inchei aici divagatia offtopic. Multumesc.
In atentia administratorilor si moderatorilor acestui forum !

Va salut, cu respect si imi cer scuze din start pentru amploarea acestui mesaj!
Nu stiu cat va rezista postarea mea pe forumul dvs., dar e foarte important sa ma adresez public, ca sa vada si alti utilizatori.
Va vorbesc in calitate de sot al utilizatoarei « julie v » si ma recomand cu state vechi ca moderator pe un forum guvernamental, pe care, fireste, nu-l pot dezvalui aici.
Sotia mea a postat anterior un mesaj privat (sters de administrator, intre timp) pe care-l primise de la un alt utilizator al forumului, insa nu a dezvaluit identitatea acestuia, c-asa este de bun simt, sa nu mai vorbim si de alte reguli. Nu la fel a fost si mesajul respectivului, ba din contra, motiv pentru care sotia a vrut sa va atraga atentia public, iar ceilalti utilizatori sa stie ca printre ei se afla si unul ceva mai… deosebit, sa zicem !
Cu toate acestea, administratorul forumului (nu exemplific) a actionat nefiresc, incurajand astfel ultilizatorul respectiv si veti vedea mai jos, la finalul measajului, cat si cum l-a incurajat.
Stimata doamna (administrator), dati-mi voie la cateva (contra)argumente, mai putin avocatesti, dar cat se poate de firesti pentru ORICE FORUM, indiferent de natura si regulile acestuia.
Asadar :
- disputele private POT FI subiect de discutie pe forum pentru ca mesageria privata apartine forumului, cei care corespondeaza privat sunt utilizatori ai forumului, acestia relationeaza si public, practic sunt o familie de circumstanta, iar anomaliile comportamentale trebuie cunoscute si de ceilalti utilizatori. In plus, in cazul sotiei mele, discutia era si ontopic, ca sa lamurim si asta, caci totul plecase si contiua pe fondul (i)legalitatii ridicarii unei masini parcate neregulamentar;
- nu se pune problema aici de secretul corespondentei electronice, nu a fost violata corespondenta altuia, nu a fost dezvaluita identitatea utilizatorului si nimic nu interzice postarea unui PM asa cum a facut-o sotia, nici in regulamentul forumului nu se mentioneaza expres, chiar daca dvs. sugerati contrariul. In principiu, este permis tot ceea ce nu este interzis, cel putin la nivel declarativ;
- dvs. i-ati recomandat sotiei un fel de « cenzura proprie » si ignorarea mesajelor private jignitoare, dar dati-mi voie sa nu fiu de acord cu acest gen de hartuire pe un forum administrat/moderat, asa ca recomand oricui (asa si trebuie) sa se adreseze administratorilor si moderatorilor, preferabil public, caci acestia, ca si ceilalti utilizatori, TREBUIE SA STIE ce magarii se intampla in « subsolul » forumului.

In continuare, stimata doamna administrator, iata ce mesaje a mai primit utilizatoarea « julie v » de la utilizatorul « X » dupa ce l-ati incurajat chiar dvs. personal, stergand mesajul care-l incrimina pe « autor » si facand morala celui care v-a cerut sprijin (cu mentiunea ca n-am modificat nici macar o singura litera in ceea ce urmeaza):

[EDITAT - incalca secretul corespondentei]

P.S. Va rog sa retineti ca aceste mesaje sunt trimise prin intermediul forumului ADMINISTRAT de dvs., le-am pus aici prin copy-paste si ma astept sa ma intrebati cine le trimite, nu sa-mi sugerati ignorarea lor !
Indiferent de deciziile pe care le veti lua, va multumesc frumos pentru atentie !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
Constant , intr-adevar , o conduita reprobabila din partea unui user .Atata vreme cat ea e exprimata insidios , prin aceste mesaje private , nu avem posibiltatea sa actionam , in vederea sanctionarii acestuia...

Fiecare dispune de propriul comportament , si se exprima dupa propriile convingeri ...Ma tem ca, nici atentionat , nu s-ar dezminti de aceste obiceiuri....Nu putem avea cunostinta de mesajele trimise pe privat , intrucat acestea au caracter confidential , nu pot fi verificate ....

Va inteleg supararea ,insa , oamenii au propriile reactii , justficate sau nu.Stergeti mesajele ofensatoare , nu merita atentia dvs !

Ne cerem scuze pt acest incident neplacut ! O seara buna in continuare !
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru sustinere , d-na Ioana !

Alte discuții în legătură

Masina ridicata Boros Boros Buna ziua. In data de 23/08/2014 mi-a fost ridicata masina din cauza parcarii neregulamentare intr-o parcare a unui hotel. In momentul in care m-am ... (vezi toată discuția)
Eliberare loc de parcare privat nu inchiriat barboiionut barboiionut Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal. Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)