avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declartii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declartii PFA

Buna ziua
la un cabinet notarial (PFA) ce declaratii trebuie sa depun pana pe 25 mai?
Am inteles ca declartia 200 dar nu stiu sa o completez (am citit dar nu imi este foarte clar)
1) la determinarea venirului net sunt 3 casute sistem real, cote de forfetare si norma de venit nu stiu ce sa bifez
2) . Venit net aferent activitatilor cu regim de retinere la sursa a impozitului.
3) Câstig net anual
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: analici , utilizator 11:34, 25 Mai 2014
Daca va bazati pe opinii de pe forum, rezultatul s-ar putea sa nu va fie favorabil si atunci veti "blama" pe cineva.
Cred ca un Birou notarial are destule resurse financiare pt a consulta un contabil specializat.

In principu (nu este curs de contabilitate):

1. Cele 3 casute indica modul in care vreti sa fiti impozitat:
sistem real = contabilitate in partida simpla; cote forfetare = in lege sunt prevazute cote fixe de impozitare; norma de venit = va fixati Dvs. un anumit venit anual;
Eu cred ca ar trebui sa lucrati in sistem real, dar e o parere de luat sub beneficiul de inventar
Pt. norme de venit, vezi:
www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru venituri, vezi:
[ link extern ]
In mod normal, Dvs. nu aveti activitati cu regim de retinere la sursa, dar cine stie ?

2. Castigul net anual = Venitul brut anual (suma facturilor) - Cheltuieli deductibile.
Pentru informatii despre formulare, vezi:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Multumesc frumos legalmgm am inteles cum trebuie sa completez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)
D600 pfa farcl farcl Buna ziua, Doresc sa depun D600 pentru un PFA cu 2 activitati: 1. activitate cu norma de venit 2. activitate in sistem real. Depasesc plafonul pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Incadrare activitate pfa la modalitatea de impozitare Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Doresc sa infiintez un PFA. As alege modalitatea de impozitare in sistem \"norme de venit\". Exista o impartire a activitatilor (din CAEN) in ... (vezi toată discuția)