avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... D600 PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

D600 PFA

Buna ziua,
Doresc sa depun D600 pentru un PFA cu 2 activitati: 1. activitate cu norma de venit 2. activitate in sistem real. Depasesc plafonul pentru ambele activitatii rezulta deci ca sunt obligata la plata CAS pentru cele doua activitatii. Am vrut sa depun online aceasta declaratie dar nu ma lasa sa bifez ca depsasesc plafonul si pentru sistem real si pentru norma de venit. Stiti cumva cum trebuie sa procedam?
Cel mai recent răspuns: farcl , utilizator 16:24, 16 Ianuarie 2017
Din codul fiscal ART. 69 - Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit
...........
(7) În cazul în care un contribuabil desfășoară o activitate inclusă în nomenclatorul prevăzut la alin. (2)(cel cu normele de venit) și o altă activitate independentă, venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit prevederilor art. 68 .

Deci din acest cumul va rezulta si baza de impozitare pentru contributia la pensie.
Multumesc. Am citit dupa postarea de pe site mai multe amanunte si ma lamurisem oricum. Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea pfa PV2010 PV2010 1. Atunci când o PFA are un cod CAEN după care impozitarea se face după norma pe venit și un alt cod CAEN după care impozitarea se face în sistemul real, ... (vezi toată discuția)
Contributia cas si cass se calculeaza la venit brut sau net? eupopescu eupopescu Buna seara! Pe internet sunt articole contradictorii. 1. Contributia CAS si CASS pe 2023 se calculeaza tinand cont de venitul brut, sau de net? 2. ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma poate infiinta si if/ii fara sa fie nevoita sa treaca la venit real? ValentinVali ValentinVali Buna ziua, Sunt PFA la norma de venit si as vrea sa prestez in familie si o alta activitate independenta, pastrand totusi mica afacere personala la norma de ... (vezi toată discuția)