avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitarea PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitarea PFA

1. Atunci când o PFA are un cod CAEN după care impozitarea se face după norma pe venit și un alt cod CAEN după care impozitarea se face în sistemul real, cum se calculează impozitul?
2. În situația de mai sus, La calcularea impozitului pot fi luate in considerare și cheltuieli deductibile?
Vă mulțumesc anticipat pt. ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 23:36, 18 Februarie 2021
Se calculeaza in sistem real, conform Art 69 al 7 Cod Fiscal -Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit - "(7) În cazul în care un contribuabil desfășoară o activitate inclusă în nomenclatorul prevăzut la alin. (2) și o altă activitate independentă, venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, potrivit prevederilor art. 68"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D600 pfa farcl farcl Buna ziua, Doresc sa depun D600 pentru un PFA cu 2 activitati: 1. activitate cu norma de venit 2. activitate in sistem real. Depasesc plafonul pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma poate infiinta si if/ii fara sa fie nevoita sa treaca la venit real? ValentinVali ValentinVali Buna ziua, Sunt PFA la norma de venit si as vrea sa prestez in familie si o alta activitate independenta, pastrand totusi mica afacere personala la norma de ... (vezi toată discuția)
Pfa. cati bani imi mai raman ? tabita-barbu tabita-barbu Vreau sa devin PFA si as dori sa-mi tin singura contabilitatea. Intrebarea mea e : Care va fi venitul efectiv, la sfarsitul fiecarei luni de lucru in ... (vezi toată discuția)