avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iubita mea este minora si locuim impreuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iubita mea este minora si locuim impreuna

Buna ziua! Eu am 26 ani iar iubita mea are 17 ani. Ea a fugit de acasa, a venit la mine si locuim impreuna, am anuntat parintii si politia. Dupa o vreme parintii au luato acasa cu forta, dupa numai o saptamana ea a fugit din nou la mine si nu vra sa mai merga acasa la parinti cu nici un chip. Parintii ei ma tot ameninta cu politia, cu Mascatii, ca o sa vina peste noi si o sa o ia cu forta acasa. Ce putem noi face in acest caz? Ce spune legea? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:18, 25 Mai 2014
Parintii nu au ce sa faca legal.
Nu pot veni mascatii.
Parintii au dreptul, legal, de a solicita returnarea copilului lor minor de la orice persoana acesta s-ar afla. Refuzul... nu stiu ce e, verificati in sectiunea de penal.
La varsta care o are se pot adresa justitiei daca minora nu este de acord sa plece de buna-voie si sa obtina hotarare judecatoreasca daca o luam strict pe lege.
Insa, nu cunosc ca cineva sa fi procedat asa si sa fi si obtinut castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să plec de acasă la 16 ani Anonim 28 Anonim 28 Bună ziua Am 16 ani iar iubitul meu 20 Suntem împreună de 2 ani jumătate și vrem să ne mutăm împreună El mă ajută foarte mult și îmi este ... (vezi toată discuția)
Plecarea de acasa Sebastian Miroiu Sebastian Miroiu Buna ziua am o relatie de 1 an cu o fata in varsta de 15 ani eu am 16 ani ,Parinti ei nu sunt deacord cu relatia noastra nustiu de ce .Parinti ei o pedepsesc ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie - urgent Lazy Lazy Salut, am 18 ani, iubita 17. Are parintii, adica tatal genul care bea pana cade si mama genul care tace si inghite. Problema este ca are o problema cu mine si ... (vezi toată discuția)