avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren. Accesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren. Accesiune

Buna seara
Recent un prieten mi-a relatat o situatie interesanta.Parintii sai sunt proprietarii unui teren care se afla linga o suprafata mare de pamint a unui agricultor.In urma cu 3 ani,proprietarul a avut o discutie cu agricultorul si au convenit ca terenul sa fie luat de agricultor pentru a-si extinde livada.Nu au incheiat nici-un contract sau vre-un inscris care sa dovedeasca intelegerea.In cursul acestor 3 ani proprietarii au fost plecati prin strainatate,neacordind astfel mare atentie terenului si neplatind impozitele la stat.Acum dupa 3 ani,din ce mi-a spus prietenul meu parintii sai trebuie sa achite impozitele si careva penalitati.Agricultorul nu vrea in nici-un fel sa plateasca invocind faptul ca nu exista nici-un act care sa confirme ca el s-a folosit de pamint.Insa in acesti 3 ani el a plantat pomi de mar si proprietarul intentioneaza sa-i distruga livada.As vrea sa stiu ce ar putea face proprietarul si daca ar putea invoca accesiunea asupra pomilor
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:44, 25 Mai 2014
catalunia94 a scris:
Agricultorul nu vrea in nici-un fel sa plateasca invocind faptul ca nu exista nici-un act care sa confirme ca el s-a folosit de pamint.

1) Agricultorul nu are obligatia legala sa plateasca impozitul pe teren (daca nu s-a inteles cu proprietarul asupra acestui impozit). Mai mult impozitul pe teren este un impozit pe proprietate, deci va fi platit de catre proprietar.
2) Cat despre accesiune, da, proprietarul poate inainta o actiune in accesiune imobiliara artificiala, reglementata de art.577, conform caruia "Constructiile, plantatiile si orice alte lucrări efectuate asupra unui imobil, denumite în continuare lucrări, revin proprietarului acelui imobil dacă prin lege sau act juridic nu se prevede altfel."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate teren cristina1712ct cristina1712ct Buna ziua, Daca pe terenul meu agricol proprietate o persoana si-a pus o cultura abuziv si refuza orice intelegere , care pot fi (exista) consecintele ... (vezi toată discuția)
Drept de construire jadzia jadzia Detin terenul si o casa prin uzucapiune de 20 de ani. Stiu ca obtin titlul de proprietate dupa 30 de ani de folosinta dar pana atunci pot construi ceva pe ... (vezi toată discuția)
Cultura pe pe un teren pe care nu sunt titular Iulia2012 Iulia2012 Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dvs. in urmatoarea problema. Pe un teren de 6 arii am plantat salcami (bunica, eu, tatal meu, mama, sora si sotul ei). ... (vezi toată discuția)