avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract, inscriere in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract, inscriere in CF

In urma incheierii unui antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil,potentialul cumparator trebuie inscris in cartea funciara a imobilului? Daca raspunsul este afirmativ va rog sa imi explicati si de ce.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 23:53, 25 Mai 2014
Inscrierea in CF se face doar daca potentialul cumparator solicita acest lucru la notar. Potentialul cumparator are tot dreptul sa solicite acest lucru pentru a avea siguranta ca vanzatorul nu vinde imobilul altei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Notare antecontract de vanzare cumparare versus sechestru asigurator senga senga Ce valoare juridica are un antecontract de vanzare cumparare notat in cartea funciara a bunului imobil daca ulterior s-a notat un sechestru asigurator ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui ... MonicaGab MonicaGab Buna ziua, Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament si la recomandarea notarului nu am solicitat notarea in cartea funciara. Ulterior, ... (vezi toată discuția)