avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA taxare inversa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA taxare inversa

Buna am nevoie de ajutorul unui consultant in urmatoarea problema:

Am un PFA care emite facura externa servicii marketing si comisioane la o firma din Marea Britanie, iar pe facutura imi scrie ca servicii taxabile din punct de vedere al TVA conform art. 44 din Directia europeana 2006/112/ec si TVA va fi inregistrat prin taxare inversa de firma la care se emite factura. Pfa-ul este inregistrat in ROI si doar acolo este platitor de TVA. As vrea sa stiu daca factura se emite cu TVA si ce cota si daca inafara de declaratia 390Vies mai trebuie depusa si 301 si la e punct ar trebui sa completez.
Mltumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: PRICOPIEADRIANA , utilizator 11:33, 26 Mai 2014
Factura se emite fara TVA, in locul TVA apare 0 si TT. La declaratii din pacate nu stiu
Multumesc! M-ar interesa si la declaratii daca stie cineva?
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara de servicii irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva care are ca obiect de activitate activitati de realizare soft la comanda. Doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura intracomunitara aviva53 aviva53 Firma platitoare de TVA achizioneaza materiale din UE,am primit facturi in euro si fara TVA ..intrebare: cum inreg in contabilitate si in ... (vezi toată discuția)