avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită instanta competenta pt.contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

instanta competenta pt.contestatie la executare

Am facut contestatie la executarea silita si am depus actunea la instanta de domiciliu ,sector 2 ,desi Incheierea pt.executare a fost la judecatoria sector 3
Ce se intampla in acest caz ?
Instanta sesizata in mod gresit declina competenta catre instanta competenta ? In aces caz, voi fi citata pentru termenul stabilit de catre instanta competenta ?
Sau trebuie sa formulez personal alta actiune la instanta competenta ?
Daca am platit taxa judiciara de timbru in aceasta instanta, mai trebuie sa timbrez si la instanta competenta ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: richard , utilizator 16:37, 29 Mai 2014
daca se constata necompetenta instanta de judecata va declina competenta in favoarea instantei pe care o considera competenta. nu trebuie achitata o noua taxa de timbru.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
Anamaria Plevit, Avocat
Care instanta este competenta pentru incuviintarea executarii silite in situatia unui proces inceput cu vechiul Cod Proc Civ., hotarare data si pusa in executare silita dupa 15 februarie, - Noul Cod Proc Civil ?
Altfel spus, se aplica Noul Cod sau vechiul ?
Sa aplica noul cod
ghitac a scris:

Sa aplica noul cod

Care este temeiul legal?
Dispozitiile tranzitorii si Legea 72 sau 76 ....? de aplicare a NPocCiv sunt de parere contrara.
Aveti stiinta de o speta pe rol sau solutionata altfel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare introdusa la o instanta necompetenta Cornelia.Elena Cornelia.Elena Am facut contestatie la executarea silita si am depus actunea la instanta de domiciliu. La primul termen, instanta a invocat din oficiu exceptia de ... (vezi toată discuția)
Anularea incheierii de incuviintare a executarii silite ancut75 ancut75 Buna ziua, ce mai faceti? Doresc sa contest incuviintarea executarii silite pe motiv de necompetenta teritoriala. Ma puteti ajuta cu un sfat in sensul ... (vezi toată discuția)
Competența materialã a ca într-un litigiu arbitral în raport de dispozițiile art. 25, alin. 2 ncpc și art. 83, lit. k din legea nr. 76/2012 cmihai2012 cmihai2012 O hotărâre arbitrală cu valoarea de 165 mil pronunţată în anul 2000 a fost contestată pentru anulare în nov. 2000 la TB. Acesta şi-a declinat ... (vezi toată discuția)