avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare contract vanzare-cumparare

Buna ziua,
As dori sa ma informez daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare dupa deces daca, parintii in timpul vietii au vandut toate imobilele si proprietatile pe care le-au detinut, unuia dintre cei trei cati ar fi avut dreptul, fiind fortati de acesta pt a-i intretine in caz de boala, aceasta clauza fiin specificata in contract. Ceilalti doi fii ar fi avut si ei drept in caz de mostenire , parintii au fost de acord insa, fiica lor,cea care i-a luat in intretinere i-a conditionat sa vanda pt a-i ingriji.
Ce pot face ceilalti doi fii pt a obtine macar cate un teren de cate 1 hectar fiecare din cei 10 detinuti de catre parintii lor ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:10, 27 Mai 2014
nu vi se paote raspunde dact daca se studiaza cazul in speta ( trebuie vazute documentele) daca a fost contract cu clauza de intretinere teoretic se poate ataca.
Nu ati precizat data decesului.
BUNA INTREBARE: DATA DECESULUI... aici e problema!parintii NU au decedat! pt a preveni o altercatie intre frati ma informez care ar putea fi urmarile acestu caz, altfel nu pot incheia o intelegere amiabila intre cei 3 viitori mostenitori si pt a putea justifica celor 2 parinti in viata de repercursiunile actiunii lor, in cazul in care se lasa dominati de fiica lor.
Deci astept sugestii pt a-i convinge pe batrani sa nu cedeze in fata fiicei care, fara acordul celorlalti frati vor sa ia totul.
Multumesc.
Parintii pot incheia contracte cu fiecare din frati contra intretinerii, adica sa ii dea fiecaruia ce vrea dar nu pe gratis ci fiecare sa aiba obligatia de a-i ingriji. Nu vor sau nu pot, parintii pot gasi pe cineva care sa poata si care sa vrea.
Parintii nu sunt obligati sa lase mostenire, asta trebuie sa stiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate g.roxanastan g.roxanastan Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Buna seara doresc și eu informații clare ca sunt pierdută ... 54321@ 54321@ Buna seara doresc și eu informații clare ca sunt pierdută și nu înțeleg nimic. Vă rog frumos, părinții mei vor să-mi lase mie casa. Mai am 2 frați, ... (vezi toată discuția)