avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme cu inlocuirea buletinului...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme cu inlocuirea buletinului...

Buna, am si eu nevoie de putin ajutor pentru ca mam plimbat deja putin aiurea..

Mi-am pierdut buletinul, care acum este si expirat, in urma cu cateva saptamani, am inceput sa imi intocmesc dosarul cu tot ce imi trebuie, mi-am scos extras cf, si am plecat la evidenta populatiei, acolo am aflat ca extrasul meu cf arata doar terenul nu si casa, adica casa nu este intabulata, desi noi platim impozite si pentru casa, iar proprietarul este decedat, terenul insa este intabulat pe Bunica mea, casa era trecuta pe sotul ei , acum decedat.

Cei de la evidenta populatiei mi-au cerut din cate am inteles sa le duc ceva act care sa arate faptul ca este acolo o casa? pot sa ma duc cu chitantele pentru impozit pe casa si teren impreuna cu certificatul de deces al proprietarului?

Cum pot sa fac? Sper ca nu am incalcit prea mult povestea :)
Multumesc anticipat pentru ajutor.

Dan

Cei de la evidenta populatiei mi-au cerut din cate am inteles sa le duc ceva act care sa arate faptul ca este acolo o casa?

Este vorba de o adeverinta eliberata de primarie in care sa scrie ca figurati in Registrul Agricol cu un imobil cu destinatia de locuinta.

Certificatul de deces nu va ajuta deloc la Evidenta.
Scrieti ca proprietarul / sotul bunicii este decedat... nici macar bunica nu pare sa fie proprietar cu acte in regula insa poate nu am priceput eu.
Incercati sa dati mai multe detalii, cine e de fapt proprietar? Faptul ca platiti impozitul nu constituie o dovada ca ar fi a dvs. casa.
Certificatul fiscal nu este act de proprietate. Trebuie scos de la Primarie un certificat prin care se atesta ca X este cunoscut ca proprietar impreuna cu un proces verbal. Insa ideea este ca proprietarul este mort. Va trebuie acordul proprietarului....adica dezbaterea succesiunii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire: uzucapiune sau succesiune? colceriumari_BV colceriumari_BV Buna ziua! tatal meu a decedat in 2010, acum ne-am hotarat sa facem succesiunea ,dupa ce am scos un Extras de Carte Funciara, am descoperit ca in extras ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare se ataca in instanta? ECON ECON Buna ziua, Am un contract de vanzare cumparare incheiat la notar in anul 2005, in care bunicul meu mi-a vandut casa si terenul aferent constructiei, fara ... (vezi toată discuția)
Departajare impozit teren la primarie adrian73 adrian73 Am cumparat o casa( de fapt, casa bunicii sotie, acum 3 ani), prin contract de vanzare cumparare cu intretinere lor, cat traiesc. Bunicul sotiei a decedat si ... (vezi toată discuția)