avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De unde imi fac rost de actele pentru somaj daca firma ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De unde imi fac rost de actele pentru somaj daca firma s-a inchis in timp ce eu eram in concediu de maternitate?

Buna ziua
Sunt din jud Mures, am lucrat la o firma 3 ani, in iunie 2012 am intrat in concediu de maternitate. Firma la care am lucrat a intrat in insolventa dupa cateva luni dupa ce eu am nascut si s-a inchis. Mi s-a terminat concediul de maternitate si am vrut sa-mi depun actele pentru somaj, doar ca actele mele nu mai exista. Am fost trimisa dintr-o parte in alta. Administratorul firmei spune ca nu mai are actele ca le-a predat firmei lichidatoare. De la firma lichidatoare mi s-a spus ca nu ma pot ajuata decat cu hotararea judecatoreasca , ca firma nu mai exista si sa iau legatura cu fosta contabila. Am luat legatura cu doamna dar mi-a spus ca nu mai au nici un act ce apartine firmei ca le-a predat administratorului.De unde ar trebui sa-mi fac rost de acte? Eu cum pot dovedi ca am lucrat daca nu am de unde sa-mi fac rost de adeverinta ce tine loc de carte de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:53, 2 Iunie 2014
Eliberarea actelor cade in sarcina lichidatorului judiciar.

Cand s-a radiat societatea?
Deoarece firma si-a incetat activitatea puteti solicita actele necesare de la ITM.
ITM-ul nu elibereaza adeverinta de somaj , ci numai adeverinta de vechime pentru perioade lucrate pana la 31.12.2010.

Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si executarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Societatea s-a radiat in 2012. Lichidatorul judiciar mi-a spus ca ma poate ajuta doar cu Hotararea judecatoresca ca s-a inchis firma.
Lichidatorul trebuie sa va spuna cui a predat arhiva societatii unde ati lucrat.

Daca firma s-a radiat in 2012 , atunci nu mai aveti cum sa beneficiati de somaj.

Alte discuții în legătură

Firma radiata...in timp ce contractul de munca era suspendat pt crestere copil irina_83 irina_83 Buna seara!Revin dupa 2 ani cu o noua problema:...cand am intrat in concediu de crestere copil in urma cu 2 ani,firma a intrat in insolventa...ulterior in ... (vezi toată discuția)
Somaj (angajatorul a radiat firma) kamytza01 kamytza01 buna ziua, va rog din suflet sa imi spuneti cum pot intra in somaj, in conditiile in care firma unde am lucrat a fost radiata anul trecut. eu am stat acasa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de maternitate MihaelaBD MihaelaBD Firma la care am lucrat si de unde am ramas in concediu de maternitate s-a inchis in timpul concediului de maternitate. Acum mi se termina concediul si am ... (vezi toată discuția)