avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accidentat pe trecere de pietoni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accidentat pe trecere de pietoni

Cum se calculeaza daunele morale?
Mama mea a fost accidentata pe trecere de pietoni in decembrie 2011 si acum trebuie sa prezentam motivatia pentru daune directe si daune morale.Puteti sa-mi spuneti ce se ia in calcul pentru aflarea sumei cerute pentru daune morale?
Pentru daune directe trebuie sa prezentam chitante facturi din care rezulta suma,aici putem sa depunem declaratie pe propria raspundere cu sumele platite ca ''atentii'' la doctori/anestezisti/asitente/infirmiere,fara sa fim incadrati la mita si mituitori?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 21:01, 26 Mai 2014
Pentru daunele materiale se au in vedere chitante, atentiile acordate medicilor nu prea sunt luate in calcul la suma stabilita drept daune materiale.
Pentru daunele morale trebuie ca mama sa estimeze o suma pentru suferinta provocata de acest eveniment rutier, cum a fost dansa afectata de aceasta situatie.
Instanta va aprecia, in raport de probele administrate, cuantumul acestor daune.
Pentru dovedirea daunelor morale trebuie neaparat sa administrati proba cu 1 sau 2 martori care sa confirme in fata instantei suferinta provocata de evenimentul rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna otto29 otto29 Vreau sa stiu si eu cate daune morale ar trebui sa cer pt 22 de zile de spitalizare pt. splina scoasa 4 coaste rupte care au cauzat si apa la plamani toate ... (vezi toată discuția)
Daune morale în urma unui accident pe trecerea de pietoni Cronţ Valentina Elena Cronţ Valentina Elena Bună seara. Vă rog să mă ajutaţi într-o chestiune juridică. Părinţii mei au fost accidentaţi pe trecerea de pietoni. Tatăl a scăpat uşor,refuzând ... (vezi toată discuția)
Daune vatamare corporala CMirela CMirela Buna ziua, In urma unui accident rutier (eram pe trecerea de pietoni) m-am ales cu o ruptura partiala de menisc (pentru care am facut o meniscectomie) si o ... (vezi toată discuția)