avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare tva

Buna seara,as dori si eu o explicatie.
Reprezint o societate comerciala de import export
Eu importe marfa din Uniunea Europeana,si apoi o export tot in cadrul Uniunii Europene.
Vreau sa stiu care este modalitatea de a obtine rambursarea TVA-ului sau scutirea de aceasta taxa,pentru marfa exportata,tinand cont ca o parte din marfa va fii vanduta si pe teritoriul national.
Vreau sa va rog sa-mi spuneti cum pot avea rambursarea de TVA pentru ceea ce vand in afara Romaniei sau daca e posibil sa obtin scutirea de aceasta?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:15, 27 Mai 2014
Va lamuriti daca cititi din Codul Fiscal art. 143 " Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar."

Daca l-as avea! :((
Dupa cum se observa aveti internet. Intrati pe situl ANAF si il gasiti.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Export in comision-se percepe tva? Marius20100 Marius20100 Buna ziua! Intrebarea mea este: comisionarul trebuie sa plateasca TVA pe toata valoarea marfii care va fi exportata sau doar pe valoarea comisionului pe care ... (vezi toată discuția)
Exportul se declara in declaratia 390? Pavel Coroama Pavel Coroama Am efectuat un export in Israel, se declara in declaratia 390 , cum se inregistreaza tva-ul. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii sua mircea_arj mircea_arj Buna ziua, as avea urmatoarea situatie:cu un angajat pe teritoriul Romaniei prestez un serviciu consultanta IT pentru o firma din SUA fara sediu in ... (vezi toată discuția)