avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Preschimbare actiuni la firma
Discuție deschisă în Bursa de valori

Preschimbare actiuni la firma

Buna ziua,
In 2009 am cumparat prin firma la care lucrez actiuni ( banii mi-au fost retinuri din salariu) la o companie care detine un anume procent din actionariatul firmei repective ( este o companie din afara Romaniei).
Timp de 5 ani banii au fost blocati prin contractul de cumparare, dar in fiecare an am primit informatii de la actionariat privind situatia lor.
In luna mai 2014 am primit o informare in care mi se mentioneaza in mod expres ca, deoarece au trecut 5 ani, pot opta pentru 2 variante :
1.pastrarea actiunilor - situatie in care nu raspund in nici un fel scrisorii si valoarea actiunilor va depinde evolutia bursei;
2.preschimbarea actiunilor - situatie in care pot anunta acest lucru pe internet sau la compartimentul RU din firma la care lucrez.
Eu am decis sa pastrez actiunile , desi suma investita este foarte mica.
Problema este ca persoana de la RU care se ocupa de acest lucru mi-a transmis in mod expres ca trebuie sa cer rascumpararea actiunilor, fara nici o explicatie sau argument.
Dat fiind ca actiunile sunt proprietatea mea, este posibil sa fiu fortata in acest fel sa le rascumpar ?
Repet, prin scrisoarea actionariatului se mentioneaza in doua aliniate, in mod expres, ca numai daca vreau preschimbarea lor transmit cererea mea la RU.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gro013 , utilizator 11:40, 27 Mai 2014
Nu va poate obliga sa le vindeti, dupa cele expuse de dumneavoatra. Pastrati acele hartii pentru eventualul litigiu.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni la s.c. romaqua group s. a. alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Doresc sa cumpar actiuni , daca este posibil, la S.C. Romaqua Group S. A. Borsec. Ce trebuie sa fac incat sa pot cumpara actiuni la aceasta ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.103indice 1 lg 31/1990 adela05 adela05 La art 103 indice 1, se prevede ca unei societati ii este permis sa dobandeasca proprile actiuni cu respectarea anumitor conditii. Intrebarea mea este, prin ... (vezi toată discuția)
In legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni Tudor Popazu Tudor Popazu in conditiile in care doresc instrainareaactiunilor sau depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos ,se poate unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)