Buna ziua,
In 2009 am cumparat prin firma la care lucrez actiuni ( banii mi-au fost retinuri din salariu) la o companie care detine un anume procent din actionariatul firmei repective ( este o companie din afara Romaniei).
Timp de 5 ani banii au fost blocati prin contractul de cumparare, dar in fiecare an am primit informatii de la actionariat privind situatia lor.
In luna mai 2014 am primit o informare in care mi se mentioneaza in mod expres ca, deoarece au trecut 5 ani, pot opta pentru 2 variante :
1.pastrarea actiunilor - situatie in care nu raspund in nici un fel scrisorii si valoarea actiunilor va depinde evolutia bursei;
2.preschimbarea actiunilor - situatie in care pot anunta acest lucru pe internet sau la compartimentul RU din firma la care lucrez.
Eu am decis sa pastrez actiunile , desi suma investita este foarte mica.
Problema este ca persoana de la RU care se ocupa de acest lucru mi-a transmis in mod expres ca trebuie sa cer rascumpararea actiunilor, fara nici o explicatie sau argument.
Dat fiind ca actiunile sunt proprietatea mea, este posibil sa fiu fortata in acest fel sa le rascumpar ?
Repet, prin scrisoarea actionariatului se mentioneaza in doua aliniate, in mod expres, ca numai daca vreau preschimbarea lor transmit cererea mea la RU.
Multumesc.