avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie auto intracomunitara scutita de TVA ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie auto intracomunitara scutita de TVA ?

Buna ziua,

Din cate stiu, achizitiile de autoturisme facute intracomunitar, atunci cand ambele parti sunt pers. juridice si pers. juridica romana este inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari, sunt scutite de TVA. Este diferentiat intre autoturisme noi si second-hand ? Sunt ambele scutite de TVA ? Care este temeiul legal din Codul Fiscal ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 12:42, 4 Iunie 2014
ART. 152^2 Regimuri speciale pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism second hand marinelabuz marinelabuz s-a achizitionat pe SRL un autovehicul second hand, de la o firma din Belgia, avand inscris pe factura "scutit de TVA conform sectiunii 39 bis 1 din ... (vezi toată discuția)
Tva pe marja de profit Adrian25ro Adrian25ro Buna ziua, Doresc sa stiu daca o firma poate plati TVA-ul doar pentru profit sau trebuie platit TVA-ul intregului pret ? Ma refer in cazul unui autoturism ... (vezi toată discuția)
Achizitie intra comunitara si tva LeonteMirela LeonteMirela Buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca achizitiile de bunuri sau cele de servicii (de consultanta) facute de catre o firma sau organizatie din Romania de la o ... (vezi toată discuția)