Buna ziua! Acum o saptamana am fost depistat in trafic cu alcoolemie de 1 la mie.am fost oprit la aproximativ 25 de minute dupa consumul de bauturi alcoolice.Acum astept rezultatul probelor biologice, sunt sanse ca ele sa fie mai mici datorita faptului ca am fost oprit la scurt timp dupa?Nu am avut accident deci nici victime,fara antecedente,am cooperat cu organele de politie..in 14 ani de cand am permisul nu am avut decat o amenda pentru centura.Pot obtine din partea procurorului o amenda administrativa conform noului cod rutier?Sa apelez la serviciile unui avocat? Va multumesc!
Multumesc! Se poate evita condamnarea penala? am inteles ca procurorul in cazul in care dosarul ajunge la parchet si mi se intocmeste dosar penal poate sa dea NUP? Sau achitarea se poate obtine doar in fata instantei?
Stimate domn, nu stiu de unde tot culegeti dvs aceste informatii eronate, in primul rand dosar penal exista,urmarirea penala s-a inceput in rem conform noilor reglementari, procurorul nu mai poate dispune NUP, aceasta institutie nu mai exista, procurorul poate dispune clasarea sau renuntarea la urmarire penala daca va referiti la o soluţie de neurmărire sau netrimitere în judecată, iar in cazul dvs slabe sanse, cat despre achitare in instanta nu vad posibil, parerea mea este ca veti fi trimis in judecata si condamnat la cum ati descris.
Da,informatiile erau "culese" dupa vechea procedura,am inteles ca s-au diminuat atributiile procurorului..da..dosar penal este deschis odata ce am avut 1 la mie in aerul expirat.Am inteles acum procedura dupa noile reglementari.Va multumesc!
Amenda penala
sory29
daca procurorul da nup si aplica o amenda penala ptr conducere sub influenta alcoolui ,la limita lui 0,80,in sange, mai se anuleaza permisul?la ce ma pot ... (vezi toată discuția)