Buna ziua,
As dori sa stiu de cand incepe perioada de incercare.am citit ca incepe de dupa terminarea perioadei de suspendare dar am citit ca incepe si dupa data la care decizia de condamnare devine irevocabila..Ma puteti lamuri va rog daca pentru o pedeapsa de un an cu suspendare si 3 de incercare pot sa depun cererea de reabilitare dupa 3 sau 4 ani? Stiu ca nu se poate sub nici o forma reabilitarea inainte de terminarea perioadei de incercare.
Daca nu savarsiti nici o infracţiune înăuntrul termenului de încercare(3 ani) şi nici nu se pronunţa revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei sunteti reabilitat de drept.
Daca totusi dupa aceasta perioada mai apare in cazier, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Antecedente penale
leona777
Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare
Bighydeva
Buna ziua, pun si eu o intrebare pentru ca singur nu m-am putut lamuri.O persoana care a fost condamnata la 3 ani cu suspendare, poate fi reabilitata cand mai ... (vezi toată discuția)