avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De cand incepe perioada de incercare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De cand incepe perioada de incercare?

Buna ziua,
As dori sa stiu de cand incepe perioada de incercare.am citit ca incepe de dupa terminarea perioadei de suspendare dar am citit ca incepe si dupa data la care decizia de condamnare devine irevocabila..Ma puteti lamuri va rog daca pentru o pedeapsa de un an cu suspendare si 3 de incercare pot sa depun cererea de reabilitare dupa 3 sau 4 ani? Stiu ca nu se poate sub nici o forma reabilitarea inainte de terminarea perioadei de incercare.
Cel mai recent răspuns: OlaruMarius , utilizator 13:10, 28 Mai 2014
Va referiti la o condamnare cu suspedarea conditionata a executarii pedepsei dispusa in temeiul art.81 c.p. din 1969?
Da.iar perioada de incercare este dispusa in temeiul art 82 c.p
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
OlaruMarius, utilizator
Daca nu savarsiti nici o infracţiune înăuntrul termenului de încercare(3 ani) şi nici nu se pronunţa revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei sunteti reabilitat de drept.
Daca totusi dupa aceasta perioada mai apare in cazier, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Termenul de incercare este compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga doi ani.

Reabilitarea este una ope legis , de drept.

Va multumesc pentru raspunsuri. Acum m.am lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Reabilitare Bighydeva Bighydeva Buna ziua, pun si eu o intrebare pentru ca singur nu m-am putut lamuri.O persoana care a fost condamnata la 3 ani cu suspendare, poate fi reabilitata cand mai ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept Adrian-3G Adrian-3G Buna ziua! In anul 2014 am primit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani de 6 luni si 5 ani termen de incercare, in martie 2019 se implineste termenul si as dorii ... (vezi toată discuția)