avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare prealabila executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare prealabila executare silita

Buna ziua,

Am un contract cu Orange pe care nu l-am mai platit din Septembrie 2011 din diverse motive. De curand am primit de la EOS KSI o notificare de prealabila inceperii executarii silite in care ma ameninta ca vor incepe procedura de executare silita daca nu platesc in 5 zile suna de aprox 2500 RON

Puteti sa-mi spuneti va rog daca EOS KSI are dreptul sa inceapa aceasta procedura, eu neavand nici o relatie cu ei? Contractul meu e cu Orange.

De asemenea, in caz ca incepe aceasta procedura, ce notificari ar trebui sa primesc inainte de a se trece la executare? Exista posibilitatea sa imi scoata la licitatie bunurile sau vor incerca intai sa imi execute conturi/depozite?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adiradu99 , utilizator 18:32, 27 Mai 2014
Executorul judecatoresc/firma de recuperare demareaza procedura si etapele executari silite la cererea creditorului
Autoritatea responsabila in executarea silita va solicita autoritatilor date referitoare la bunurile in evidenta dv,urmand ca sa se dispuna executarea silita asupra bunului care acopera c/v debit=suma de baza+cheltuieli de executare
Aveti posibilitatea sa contactati firma responsabila in executare,sa negociati si sa incheiati angajament de plata
Pana la executare silita mai aveti, fie firma , fie furnizorul trebuie intai sa va actioneze in judecata, iar la proces va puteti apara.
Multumesc gi-jane2! Inteleg ca primul pas pe care trebuie ei sa-l faca e sa ma dea in judecata, pana atunci pot sa stau linistit.
Contractul cu furnizorul nu e titlu executoriu, asa ca va trebui pt a obtine unul, sa va actioneze in judecata. Nu stiu cat de linistit sa fiti pt ca daca vor castiga, veti plati si cheltuieli de judecata, apoi si de executare daca se ajunge la asta.

Da, eu ma gandesc ca daca ajungem la judecata voi scapa de unele penalizari si taxe care sunt abuzive si voi ajunge sa platesc mai putin, Dupa decizia judecatoreasca, voi plati, nu voi astepta sa se ajunga la executare. Merci din nou :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie in curs de executare silita ianevil13 ianevil13 Problema incepe asa: in luna iulie 2010 am incheiat un abonament orange pe 2 ani. In luna mai 2011, am achitat pentru ultima data facturile catre acestia. Pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara- datorie catre compania de telefonie mobila DANUTAM DANUTAM Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat .azi am primit un plic de la [firma recuperari creante] cu instintare de executare silita(pt plata ultimei facturi ... (vezi toată discuția)
Executare silita alexandrina74 alexandrina74 cei de la eos ma pot executa silit pt o factura orange din 2010?am platit celor de la eos aproximativ jumate din suma dde care am fost instiintat iar ultima ... (vezi toată discuția)