Vreau sa imi fac un site cu vanzare online de obiecte argintate prin card. Ma intereseaza care sunt actele necesare pentru a putea vinde in afara Romaniei?
Totul depinde de contractele pe care le faci cu respectiva firma de hosting sau cu respectiva firma care proceseaza cartile de credit, in functie de merchant-ul pe care il vei aborda vei incheia niste acte cu ei, care o sa fie in format digital. Ca tot esti in Romania, incearca gateway-ul oferit de Gecad sau daca vrei sa scapi de taxe&co si sa fii in afara legii folosesti un merchant offshore ce iti ofera un card anonim de debit si dupa ce iti faci vanzarile, banii ii primesti pe card. Simplu, fara fisc si fara acte:).
Chiar am vazut reclama in ziarul financiar o reclama la unii care faceau conturi in paradisuri fiscale.
Multumesc pentru raspuns.
Ramane o problema cazul in care clientul meu va fi o persoana fizica si nu una juridica (cu o firma este relativ mai usor - fac un contract direct). Eu studiasem oferta de la GeCad si cea de pe www.procesor.ro, asa ca in principiu m-am cam lamurit ce trebuie sa fac pe partea "romaneasca" a afacerii. Pentru clientul persoana fizica din strainatate este oare suficienta factura si certificatul de garantie (cam asa ar fi trebuit sa sune de fapt intrebarea)? Stiti din experienta daca tebuie si alt act?