avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera 9 iunie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera 9 iunie

Buna ziua daca poate cineva sa -mi spuna daca lucrez pe data de 9 iunie(MENTIONEZ CA LUCREZ LA O FIRMA PRIVATA SI ASTAZI NE-AU ANUNTAT CA VOM LUCRA PE 9 IUNIE fara nici o alta explicatie) trebuie sa ni se dea liber altadata sau sa se plateasca dublu cum este legea cu zilele libere prin lege si noi lucram chiar daca este firma privata presupun ca trebuie sa respecte legea nu? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 27 Mai 2014
Ziua de 9 iunie este sarbatoarea Rusaliilor, libera prin Codul Muncii. Da, ar trebui sa va dea fie libr, fie banii dublu.
art.142 C.mun.
(1)Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical suprapus peste o zi nelucratoare aelisa aelisa Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza daca una dintre zilele de concediu se suprapune peste o zi nelucratoare prin lege, dar care este acordata ... (vezi toată discuția)
Codul muncii roxanabutnariu roxanabutnariu Buna ziua, am o nelamurire legata de plata orele suplimentare. Am citit Codul Muncii si as vrea sa stiu daca am inteles corect. Ex.am un salariu de 1459 ron ... (vezi toată discuția)
Libere legale in privat Corina1982 Corina1982 De Rusalii am fost chemata la serviciu. Lucrez in privat la un magazin online de accesorii nunta si botez si mi-a zis ca este program normal de lucru. Vreau sa ... (vezi toată discuția)