avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rejudecare acelasi caz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rejudecare acelasi caz

Sotul meu a primit 2 ani cu executare dupa noul cod penal pentru contrabanda,problema e ca azi a primit o citatie cu acelasi nr de dosar si cu aceleasi fapte la penintenciar ca sa se prezinte in sep 2014 la judecatorie sa se judece pentru aceiasi cauza...este normal? tot in sep face anul de cand e arestat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:04, 26 August 2014
Buna ziua,

Sunteti sigura ca e aceeasi fapta? Poate e altceva.

Conform art. 6 Cod de procedura penala - Ne bis in idem

Nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni atunci când faţă de acea persoană s-a pronunţat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeaşi faptă, chiar şi sub altă încadrare juridică.

Poate ca hotararea penala nu este definitiva si in septembrie se va judeca recursul, daca asa cum sustineti dvs. este vorba de aceleasi fapte.
numarul de dosar este acelasi, fapta la fel, a fost condamnat definitiv la 2 ani inchisoare si acum iar? nu inteleg
09.09.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: P7
Tip solutie: Termen preschimbat
Solutia pe scurt:
Document:

26.08.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: P7
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Înaintează cauza spre soluţionare completului investit cu soluţionarea fondului, respectiv complet penal nr.3.
Document: Încheiere de şedinţă 26.08.2014
Am vb cu o cunostinta care este avocat si l am rugat sa se intereseze ce sunt cu aceste termene si mi-a spus ca este o indreptare de eroare(mai mult o banuiala) ......dar nu cred ca s a interesat absolut deloc...dvs ce parere aveti?
Ca sa va lamuriti trebuie sa angajati avocat pentru a studia ambele cazuri.
Nu poate fi condamnat asa cum ziceti dar pot avea loc si erori.
Poate sa fie vorbansi de fapte care au legatura cu alte fapte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua pe 18.09.2020 urmeaza fie instanta sau ce ar trebui ... Mary.... Mary.... Buna ziua Pe 18.09.2020 urmeaza fie instanta sau ce ar trebui mai exact sa insemne aceasta data? Şedinţe 18.09.2020 Ora estimata: 08:30 Complet: C 8 ... (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari- ce pedeapsa risca? florin_ale2 florin_ale2 am si yo o intrebare un prieten de al meu a fost prins cu tigari de contrabanda vreo 5000 de pachete adik vreo 10 baxuri ce pedeapsa risca?va multumesc (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare Raysa1983 Raysa1983 Un dosar penal pt conducere cu permisul suspendat: 19.06.2017 Ora estimata: 08:30 Complet: P 08 CP Tip solutie: Solutia pe scurt: Document: ... (vezi toată discuția)