avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj- tranzactie-hotarare de expedient
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj- tranzactie-hotarare de expedient

Buna ziua! Suntem in procesul de partaj. Am avut prima infatisare si ni s-a dat timp pentru o tranzactie. daca sunt de acord...cu aceasta tranzactie....si constat ca sunt pacalita peste cateva luni de ex...ca nu mi se dau banii promisi...ce se intampla cu procesul si banii achitati pe taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 20:30, 28 Mai 2014
Acelasi lucru se putea intampla si in urma procesului, adica sa nu va dea banii. In orice caz, il puteti executa silit daca nu vi-i da.
Prin tranzactie va puteti intelege sa va dea jumatate din banii pe care i-ati dat cu titlu de taxa de timbru.

Tranzactia incheiata de parti este consfintita de instanta printr-o hotarare de expedient,hotarare ce poate fi pusa in executare silita in cazul in care una din parti nu respecta obligatiile asumate.
Se poate proceda la executarea silita.( hotararea este titlu executoriu).
mentionati in tranzactie termenul pana la care cealalta parte se obliga sa va plateasca suma de bani stabilita de comun acord. nu uitati sa solicitati si jumatate din taxa de timbru achitata in cadrul procesului.
de asemenea, aveti grija sa vi se plateasca sulta datorata in maxim 3 ani . dupa aceasta data, sulta se va prescrie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie bunuri comune mig2005 mig2005 Eu si sotul meu suntem in divort si am convenit asupra impartirii bunurilor printr-o tranzactie redactata de avocatul lui pana la prima infatisare a ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Divort + tranzactie partaj elenusht elenusht Buna ziua, Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde ... (vezi toată discuția)