Am vrut sa-mi deschid website "numelefirmei".ro dar acest domeniu este rezervat de cineva din SUA desi eu am rezervare de nume si marca la OSIM... E posibil (legal) asa ceva? ONRC le-a dat OK-ul fara prea mari gretzuri... Ce pot face? Il pot obliga pe nenea ala sa renunte?
Multumesc anticipat
Marca este anterioara rezervarii numelui de domeniu de catre firma din SUA? Cat despre ONRC, nu este implicat in nici un fel in atribuirea de nume de domenii (poate e vorba de RNC:-)) ). Sunt situatii in care il puteti obliga pe actualul titular sa renunte la domeniu, dar sunt si situatii in care nu se poate face mare lucru.
In principiu, mai multe detalii pot aduce mai multe raspunsuri.
In cazul expus exista sanse ca titularul sa-ti cedeze dreptul asupra domeniului respectiv.
Am observat ca exista o multime de firme de publicitate care au rezervat domenii pe banda rulanta in scopul de revanzare. S-ar pute asa aiba surprize......
Domeniile .ro nu se pot revinde, RNC-ul are politica comunista si site-ul bineinteles iar atunci cand proprietarul unui domeniu incearca sa vanda un domeniu RNC specifica acest lucru.