avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de executare silita

Buna ziua,

Am primit o somatie de incuviintare a unei executari silite pentru un credit declarat scadent in 2008 (peste 6 ani de atunci), din partea unui birou de executori judecatoresti, in numele EOS KSI.

Creditul a fost contractat in 2006, iar in urma disponibilizarilor efectuate la firma la care lucram (Remar Pascani), am ramas fara loc de munca in 2007 si astfel nu am mai putut achita ratele.

De atunci am avut diverse locuri de munca (e un pic mai greu fara o diploma de facultate sa gasesti ceva care sa-ti permita mancare, haine si chirie), insa la nici unul din ele nu am primit poprire pe salariu sau instiintare de executare silita (de-a lungul a 6 ani a fost liniste si pace). Mentionez ca la toate locurile de munca, salariul imi era virat pe card.

Ca sa nu uit: (desi mi-as dori sa fie altfel) momentan nu detin nici un bun imobil sau de alta natura pe numele meu. Nu sunt angajat nicaieri, de la ultimul loc de munca am plecat in februarie unde am stat pentru perioada de proba de 90 de zile doar (a fost incalcat dreptul la intimitate prin montarea unor camere de supraveghere in birouri si am decis sa plec). Am avut pana acum o saptamana o masina pe care am vandut-o pentru a-mi acoperi cheltuielile de subzistenta (si sotia a fost trecuta la 4 ore cu un salar de nimic).

Pot face contestatie la executare silita pe motiv de prescriptie?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
savysb, utilizator
Poate m-am exprimat gresit: e vorba de un credit de nevoi personale. In imposibilitatea de plata, banca l-a declarat neperformant si a vandut creanta unei firme de recuperari.
Firma de recuperari abia acum a deschis dosar de executare silita (in 2014). In plicul primit am o anexa cu situatia contului din 2008, data la care creditul era considerat restant (tot).
savysb, utilizator
Da, din cate ziceti dreptul lor la actiune e prescris. Contestati in termen de 15 zile si invocati prescriptia.
Nu e prescris ca nu au avut ce sa va ia, ci numai daca nu s-au facut acte de executare in dosar.
gi-jane2, moderator
Multumesc de lamuriri.
Data somatiei este de 19.05.2014, in concluzie mai am pana pe 3 iunie termen... asta daca iau in calcul data emiterii si nu data la care am primit-o eu (adica ieri, 27.05.2014 la o adresa unde nu mai stau de 6 ani) prin intermediul unei vecine (a lasat postasul plicul "cuiva sa-l dea cand apuca").
daca aveti adresa in buletin cea la care locuiti efectiv, ati fi putut sa fiti repus in termen daca vecina " apuca" mai tarziu sa v-o dea.
Contestatia se depune la instanta care a incuviintat executarea. Puteti sa nu timbrati la depunerea contestatiei, va va pune instanta in vedere cat sa timbrati.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Inca mi-e neclar cum au reusit ca dupa 6 ani (timp in care nu a fost initiata nicio actiune impotriva mea, desi am fost angajat cu contract, salariul virat pe card) sa obtina o incuviintare de executare silita. Bine, stiu ca instanta nu are drept de decizie asupra acestui factor (ci doar de a consemna prezenta documentelor necesare) - dar poate ma insel.
O sa fac o contestatie in termenul de 15 zile. In cazul in care mi-e respinsa, o sa caut cai de plata a sumei in transe (mai bine mai sarac dar linistit), pentru ca altfel nu au cum sa-si recupereze banii.

Alte discuții în legătură

Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit o executare silita cu poprire pe salariu ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Am primit o executare silita cu poprire pe salariu la locul meu de munca. In termen de 15 zile am contactat un avocat și am făcut contestație. ... (vezi toată discuția)