Buna ziua,
Sunt in proces cu o fosta colega intr-un dosar penal de inselaciune. La interogator a recunoscut ca ne-a inselat (sunt vreo 23 de persoane in acest dosar ca parti civile), ca este de acord ca sa plateasca sumele datorate si ca de fapt banii au fost utilizati de ea, parintii ei si fratele ei. Ea in momentul de fata se afla in penitenciar pentru o alta infractiune avand o condamnare de 7ani si 6 luni. Deasemnea domiciliul ei este acelasi cu domiciliul parintilor, deci veniturile si cheltuielile erau la comun iar bunurile (in speta un autoturism, renovarea casei si bunurile din casa (mobila, aparatura, etc.) sunt cumparate din banii nostri dar pe numele parintilor. Deci inselaciunea s-a efecutat cu buna stiinta ca nu avea dorinta de a ne mai returna banii, de aceea a si cumparat totul pe numele parintilor.
INTREBARE: doresc sprijin pentru a mi se specifica conform carui articol si din ce lege se poate extinde recuperarea banilor de la parintii si fratele ei, si modul de obligare a acestora de a-mi putea recupera prejudiciul cauzat (suma se ridica la 7200 ron la care se vor adauga si suma stabilita pentru daune morale).
Deasemnea as dori sa stiu cum se poate stabili valoarea daunei morale pentru ca eu am solicitat 100000 ron iar ea la interogator a spus ca aceasta stabilire o lasa la latitudinea instantei.
Cum pot solicita sa se calculeze ca din singura pensie a tatalui ei si venitul ei de asistent medical nu se putea sa realizeze ceea ce a realizat (autoturism, casa renovata, schimbare de mobila si aparatura in casa parintilor, excursii si concedii in strainatate, etc.)
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
Raspunderea penala si civila a inculpatei este personala, nu a parintilor acesteia.
Ceea ce inseamna ca daca nu are bunuri pe numele ei, nu aveti ce sa ii luati.
Chiar daca obtineti 1.000.000 lei daune morale, daca nu are bunuri nu poate fi executata.
a recunoscut la interogatoriu ca banii i-a utilizat cu parintii si la ajutat pe fratele ei sa plateasca creditele acestuia. deci atat parintii cat si fratele stiau de provenienta banilor.