avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare prejudiciu intr-un dosar de inselaciune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare prejudiciu intr-un dosar de inselaciune (art. 215 c.pr. penala)

Buna ziua,
Sunt in proces cu o fosta colega intr-un dosar penal de inselaciune. La interogator a recunoscut ca ne-a inselat (sunt vreo 23 de persoane in acest dosar ca parti civile), ca este de acord ca sa plateasca sumele datorate si ca de fapt banii au fost utilizati de ea, parintii ei si fratele ei. Ea in momentul de fata se afla in penitenciar pentru o alta infractiune avand o condamnare de 7ani si 6 luni. Deasemnea domiciliul ei este acelasi cu domiciliul parintilor, deci veniturile si cheltuielile erau la comun iar bunurile (in speta un autoturism, renovarea casei si bunurile din casa (mobila, aparatura, etc.) sunt cumparate din banii nostri dar pe numele parintilor. Deci inselaciunea s-a efecutat cu buna stiinta ca nu avea dorinta de a ne mai returna banii, de aceea a si cumparat totul pe numele parintilor.
INTREBARE: doresc sprijin pentru a mi se specifica conform carui articol si din ce lege se poate extinde recuperarea banilor de la parintii si fratele ei, si modul de obligare a acestora de a-mi putea recupera prejudiciul cauzat (suma se ridica la 7200 ron la care se vor adauga si suma stabilita pentru daune morale).
Deasemnea as dori sa stiu cum se poate stabili valoarea daunei morale pentru ca eu am solicitat 100000 ron iar ea la interogator a spus ca aceasta stabilire o lasa la latitudinea instantei.
Cum pot solicita sa se calculeze ca din singura pensie a tatalui ei si venitul ei de asistent medical nu se putea sa realizeze ceea ce a realizat (autoturism, casa renovata, schimbare de mobila si aparatura in casa parintilor, excursii si concedii in strainatate, etc.)
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:59, 1 Iunie 2014
Se puteau constitui ca parti civile in faza de urmarire penala.

Daca sunt prejudiciati pot deschide un proces civil separat de acest proces penal.
Dar, ceea ce va spun este de principiu intrucat nu cunosc situatia concreta din cazul dvs. si este posibil sa nu poata obtine castig de cauza nici in procesul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, recuperare banii prin dna ? ContSters23466 ContSters23466 Exista pe rol un dosar de inselaciune, dosar in faza de cercetare din 2009 pana in decembrie 2013 si acum in faza de judecata. Persoana in cauza, cea care ne-a ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna recurs - latura civila bad_sonia bad_sonia Buna ziua am si eu o intrebare fff urgenta .Ce se judeca la un recurs la curtea de apel cand apare asa ceva Obiect dosar: înşelăciunea (art. 215 C.p.) ... (vezi toată discuția)