avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tardivitatea introducerii actiunii conform art.211 L ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tardivitatea introducerii actiunii conform art.211 L 62/2011

Art.211 alin1 lit a ) din L 62/2011 prevede" Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza :a) masurile unilaterale de executare , modificare , suspendare sau incetare a contractului individual de munca ....pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa"
Intrebare: cum se poate dovedi faptul ca salariatul a luat cunostinta de masura unilaterala a a ngajatorului de modificare CIM , termen de la care incep sa curga cele 45 de zile calendaristice , avand in vedere faptul ca salariatul nu a semnat de primire pe nici un document prin care se aduce la cunostinta masura unilaterala ?
Cel mai recent răspuns: TheaCarla , utilizator 13:42, 28 Mai 2014
Dovada comunicarii inseamna ca aveti fie semnatura angajatului , fie semnatura pe confirmarea de primire daca s-a trimis prin posta sau procesul-verbal incheiat in cazul refuzului angajatului de a semna de primire a deciziei in cauza,
Dovada comunicarii asa se face insa intrebarea este cum se face dovada luarii la cunostinta a masurii unilaterale a angajatorului , avand in vedere faptul ca salariatul a incasat drepturile salariale diminuate si nu a avut nici o obiectiune timp de 7 luni. Poate fi statul de plata semnat o dovada a luarii la cunostinta de catre salariat a masurii unilaterale ?
Ceea ce v-am spus este valabil si pentru dovada luarii la cunostinta.

Statul de plata semnat face dovada executarii c.i.m.

Despre ce masura este vorba?
Anulare spor de conducere si spor de complexitate . salariatul a fost in sedinta de CA cand s-a stabilit aceasta masura , a semnat stataele de plata , avand acest atribut si cand i s-a dus Actul aditional de modificare l-a retinut si nu l-a mai inapoiat nici semnat nici nesemnat . Nu se poate face dovada luarii la cunostinta sub nici o alta forma ?
Se poate face dovada, consider eu , cu procesul-verbal al sedintei CA in care s-a decis asa ceva.

Alte discuții în legătură

Contestatie prescrisa lucretiaciocan lucretiaciocan Buna ziua In data de 07.12.2011 am primit CARTEA DE MUNCA ,in care are inscrisa o inadvertenta, o decizie unilaterala angajator-diminuare salariu. In ... (vezi toată discuția)
Interpretare text legal Antik Antik Salut, imi poate furniza cineva un link cu o interpretare a art. 268 alin 1 lit a din Codul Muncii, sau vreo hotarare ICCJ samd unde s-a discutat in legatura ... (vezi toată discuția)
Concediere art .65 ContSters296438 ContSters296438 care este termenul de contestatare ce trebuie trecut pe decizia de concediere, 30 sau 45 zile? care este data la care postul se considera desfiintat: data la ... (vezi toată discuția)