Intampin si eu o mare problema, am achizitionat un autoturism adus din Italia de un individ din Deva, problema este ca am nevoie de certificat fiscal pentru a o inscrie, deoarece apre trecut in acte persoana respectiva, numai ca si-a inchis telefonul, iar acum este de negasit, am sunat la primarie si am constatat cu stupoare ca are datorii de 6500 ron, iar acea masina nici macar nu o are inregistrata.
Am un contract de vanzare cumparare facut de mana; am inteles ca singura solutie ar fi sa-l dau in judecata, m-ar interesa sa aflu cat dureaza si cat costa aproximativ aceasta procedura.
Va multumesc anticipat !
Mare greseala ca ati incheiat numai document de mana,in lipsa certificatului fiscal
Daca respectati procedura de incheiere documente autentificate sau prin unitate specializata,nu ati fi ajuns sa va confruntati cu astfel de situatie
Daca nu solutionati amiabil cu vanzatorul,va trebui sa il actionati in instanta
Daca detineti datele de identificare,initial notificati-l oficial cu obligatia de a depune certificatul fiscal,sub sanctiunea suportarii cheltuielilor solutionarii in instanta
Este greu de precizat timpul de solutionare in instanta,mai ales ca se acorda termene lungi
Costul unei astfel de actiuni este conditionat de onorariul avocatului care difera de la avocat la avocat
Daca stapaniti procedura aveti posibilitatea sa redactati singura actiunea,sa va reprezentati singura in instanta
Succes !