avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren de casa primit de la primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren de casa primit de la primarie

Salutare tututor. Am o nelamurire, pe care sper sa o pot detalia destul de bine si sa imi puteti da niste raspunsuri.
Acum 3 ani de zile in localitatea unde locuiesc primaria a pus pt cei pana in 35 de ani in jur de 50 h teren(fosta pasune) pentru a face un sat nou. Neavand atunci locuinta pe numele meu am facut cerere, am primit terenul(cu acele acte care se fac), am facut proiect de casa si am obtinut autorizatia de constructie. Din ce am inteles in momentul de fata un anume individ ar fi castigat un proces cu primaria prin care acel teren ii revine lui. Problema este alta, am obtinut autorizat, am investit peste 30000 E in casa pana acum. Daca persoana aceea chiar a castigat procesul, ce se va intampla?
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 23:08, 28 Mai 2014
Trebuia sa formulati cerere de interventie in interes propriu in dosarul respectiv si sa opuneti titlul dvoastra.
In cazul in care respectivul a obtinut o hotarare, aceasta tine loc de titlu de proprietate, asa ca dvoastra ar trebui sa solicitati primariei pe cale judecatoreasca, daca nu este de acord amiabil, un alt teren precum si despagubiri.
Pentru constructia deja efectuata aveti posibilitatea sa solicitati despagubiri si noului proprietar, insa acesta, fiind de buna credinta, va putea alege sa pastreze constructia si sa va despagubeasca sau sa va ceara sa o ridicati pe cheltuiala dvoastra.
Vor urma niste procese complicate pentru dvoastra, costisitoare si de lunga durata.
o sa merg maine la primarie sa ma interesez. din ce am inteles decizia prin care el a castigat procesul este definitiva.Multumesc.
pana acum terenul e impartit la peste 160 de persoane si sunt minm 20 de case construite.
Trebuie sa contactati un avocat.
Daca hotararea respectiva este definitiva poate fi pusa in executare, astfel ca va puteti trezi cu executorul in curte.
Mi se pare ciudat ca nu s-a formulat si cerere de anulare a titlului dvoastra, mai ales ca primaria avea cunostinta de acesta. Pana la anularea acestuia, in opinia mea este valabil si aveti dreptul sa il folositi si opune oricui, inclusiv executorului judecatoresc daca noul proprietar va apela la executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deposedare de proprietate stefanelul stefanelul Buna ziua, Recent am cumparat un teren. La cumparare, cand s-au efectuat masuratorile, am aflat ca vecinul a intrat pe acest teren cu un gard din lemn ... (vezi toată discuția)
Comisia locala evita retrocedarea terenului cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)
Cati ani trebuie sa mai astept un titlu de proprietate un drept reconstituit cf. legii 18/1991 Popescu-I Popescu-I 1. Am depus o cerere de reconstituire in anul 1991 (in judetul Prahova) si in acelasi an am primit o Adeverinta. In anul 2008 am obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)