Am primit numai cuvinte de lauda la adresa dumneavoastra si sper din suflet ca ma puteti ajuta cu un raspuns (articole din lege, explicatii, orice) de indata ce va permite timpul...
Anul trecut m-am maritat cu un cetatean strain, in urma casatoriei el dobandind permisul de sedere temporara pentru reintragirea membrilor familiei aici in Romania pentru un an. Nemaiajungandu-ne banii a hotarat sa plece in afara, unde evident si-a depus actele cu ajutorul meu, eu fiind cetatean roman. Ideea e ca din cauza distantiei, a problemelor de zi cu zi ne-am indepartat asta ducand practic la ruperea casniciei inevitabil ajungandu-se la divort.... Intrebarea mea este daca prin divort el pierde toate drepturile pe care le-a dobandit in urma casatoriei cu un cetatean roman, aici referindu-ma la prelungirea permisului de sedere in Romania, dreptul de a mai lucra in afara legal, dreptul de a mai intra si iesi in Romania si spatiul UE...
In asteptarea raspunsului dumneavoastra, va multumesc pentru timpul acordat si va doresc toate cele bune!!!
In opinia mea daca divortati isi va pierde dreptul de sedere in Romania si tot ce decurge din acest drept pentru ca dispare motivul pentru care l-a primit.
In plus divortul la asa putin timp dupa casatorie poate duce la concluzia ca ati incheiat o casatorie de convenienta, doar pentru a-i facilita sederea in UE.