avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Anulare cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Anulare cetatenie

Buna! Am decis sa ma casatoresc cu un cetatean arab, ne iubim si am hotarat sa ne legam si legal. Doar ca as vrea sa stiu in cazul in care el o sa obtina cetatenia si nu o sa ne mai intelegem si o sa vrem sa divortam, cetatenia i se poate anula?
Cel mai recent răspuns: bodircaathina , utilizator 20:35, 6 Aprilie 2015
Cetatenia este foarte greu de dobandit, simplul fapt ca se casatoreste cu un cetatean roman nu este suficient; daca totusi ar reusi, nu ar pierde-o decat in urma unor fapte foarte grave care n-au nicio legatura cu divortul (terorism etc.).
Multumesc frumos! Dar in legatura cu permisul de sedere pe 5 ani care il poate dobandi in urma casatoriei si procedurilor care trebuiesc facute, dupa cat timp de la realizarea casaoriei il poate primi?
Puteti depune actele pentru permis imediat dupa casatorie.
Dureaza aprox. 30 de zile de la depunerea actelor, timp in care veti fi chemati la un interviu si probabil veti fi vizitati de lucratorii de la Imigrari la locuinta comuna pentru a constata daca nu e vorba de o casatorie de convenienta.
Primul permis va fi pe un an. Daca nu veti avea un copil nu e sigur nici ca al doilea va fi pe 5 ani.
Ok. Multumesc frumos inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere cetatean albanez mira77 mira77 buna seara.sunt casatorita cu un cetatean albanez in italia.vrem sa venim in romania.el poate obtine permis de sedere in romania? (vezi toată discuția)
Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)
Permis sedere temporara stephenlucena stephenlucena Buna ziua Sunt cetatean brazilian casatorit de curand in Romania. imi puteti spune ce acte am nevoie pentru obtinere permis sedere temporara in Romania si ... (vezi toată discuția)