Buna! Am decis sa ma casatoresc cu un cetatean arab, ne iubim si am hotarat sa ne legam si legal. Doar ca as vrea sa stiu in cazul in care el o sa obtina cetatenia si nu o sa ne mai intelegem si o sa vrem sa divortam, cetatenia i se poate anula?
Cetatenia este foarte greu de dobandit, simplul fapt ca se casatoreste cu un cetatean roman nu este suficient; daca totusi ar reusi, nu ar pierde-o decat in urma unor fapte foarte grave care n-au nicio legatura cu divortul (terorism etc.).
Multumesc frumos! Dar in legatura cu permisul de sedere pe 5 ani care il poate dobandi in urma casatoriei si procedurilor care trebuiesc facute, dupa cat timp de la realizarea casaoriei il poate primi?
Puteti depune actele pentru permis imediat dupa casatorie.
Dureaza aprox. 30 de zile de la depunerea actelor, timp in care veti fi chemati la un interviu si probabil veti fi vizitati de lucratorii de la Imigrari la locuinta comuna pentru a constata daca nu e vorba de o casatorie de convenienta.
Primul permis va fi pe un an. Daca nu veti avea un copil nu e sigur nici ca al doilea va fi pe 5 ani.