Buna seara.
Am nelamuriri referitoare la posibilitatea contestarii la executare provenita in urma atragerii raspunderii intr-un dosar de insolventa.
- Am fost prins ca asociat cu 20% intr-o societate comerciala infiintata in 1992 care nu demult a intrat in insolventa, fiind administrata de catre un lichidator care dupa parerea mea nu si-a indeplinit obligatiile in mod corespunzator, acuzand in mod incorect de lipsa de cooperare administratorul si asociatii societatii.
Nefiind in cunostinta de cauza cu privire la ce se intampla cu societatea respectiva aflata in insolventa , deoarece corespondenta intre lichidator si administratorul societatii se facea la adresa societatii iar eu nu am mai avut relatii cu societatea respectiva din anul 2007 cand am iesit in somaj, ulterior infiintandu-mi propria afacere (societate), m-am trezit la domiciliul personal cu o somatie din partea ANAF prin care ma obliga la plata intregii datorii pe care societatea in insolventa o avea la bugetul de stat, precum si cu instiintare de infiintare a sechestrului asigurator pe anumite bunuri personale.Documentandu-ma am aflat ca aceste actiuni s-au indreptat doar impotriva mea, nu si impotriva administratorului si celuilat asociat , la baza pornirii acestei actiuni stand o decizie a Curtii de Apel dintr-un dosar care nu are nicio legatura cu atragerea raspunderii, decizie prin care se ia act de renuntarea la judecata a administratorului societatii insa intr-un dosar prin care se cerea recuzarea lichidatorului, actiune la care s-a renuntat.
Mentionez ca analizand parcursul dosarului privind atragerea raspunderii, administratorul societatii a fost dus in eroare astfel incat, nefiind expert in drept, sa nu-si poata exercita caile de atac astfel:
Dupa judecarea cererii de atragerea raspunderii , administratorul societatii a depus imediat cerere de recurs cu mentiunea ca motivarea o va face in momentul in care va primii redactarea hotararii instantei.
In momentul primirii hotararii, in incheierea acesteia s-a stipulat calea de atac "Cu apel in 30 zile de la data comunicarii". Administratorul societatii si-a exercitat dreptul depunand Apel in termenul mentionat in hotarare insa acesta i-a fost respins ca tardiv, motivandu-se ca trebuia ca acesta sa fie depus in termenele prevazute de lege (15 zile) si ca trebuia sa fie Recurs si nu Apel, astfel incat decizia de atragere a raspunderii a ramas definitiva si irevocabila.
Mai mult decat atat, inaintea ultimului termen , prin cererea de renuntare la procesul de recuzare a lichidatorului, instanta a asociat aceasta cerere drept renuntare la recurs in dosarul de atragere a raspunderii , care nu avea nicio legatura cu recuzarea lichidatorului.
Imi puteti spune daca mai exista vreo cale de redeschidere a dosarului privind atragerea raspunderii pentru a putea intervenii si demonstra ca eu nu am avut functie de decizie sau alte implicari in activitatea firmei in insolventa?
... de unde si consecintele !! Se produc abuzuri domnule @voicristconstruct, si daca nu va valorificati drepturile eficient ajungeti sa platiti chiar daca sunteti nevinovat.