avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat din oficiu - proces civil ajutor public ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat din oficiu - proces civil ajutor public judiciar


Buna ziua ,

Va rog sa ma lamuriti intr-o speta: intr-un proces civil -contestatie in anulare recurs- una din parti a facut o cerere de acordare ajutor judiciar sub forma asistarii de catre un avocat din cadrul Baroului .Cererea impreuna cu incuviintarea au fost transmise Baroului de pe lanfa circumscriptia aferenta. In cazul cererii se poate opta pentru alegerea unui avocat anumit sau este la alegerea Decanului ? In cat timp se poate hotari numirea unui avocat din oficiu ? cat timp se poate amana acordarea unui nou termen a cauzei ?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
Fiecare Barou are o procedura de desemnare a avocatilor din oficiu. Exista o ordine a repartizarii avocatilor din oficiu in baza unui Regulament interior.
Barourile raspund in cateva zile solicitarilor incuviintate de instante drept pentru care nu se poate pune problema amanarii cauzei pentru desemnarea aparatorului.
Va multumesc pentru amabilitatea raspunsului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)
Intrebare cattie cattie Vreau sa stiu si eu daca fiind parte vatamata intr-un proces penal am dreptul la avocat din oficiu,daca nu-mi permit sa angajez unul din motive financiare si ... (vezi toată discuția)