avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere furt telefon
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere furt telefon

Buna ziua, am si eu o intrebare, mi s-a furat telefonul mobil, un smart, am depus plangere la politie si mi sa spus ca ei nu pot face nimic pentru a localiza aparatul pentru ca s-a modificat codul de procedura si le trebuie acordul procurorului.
Intrebarea este, chiar nu se poate face nimic sau au invocat asta cu codul sa scape de mine si sa nu mai faca ei demersuri.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maryans , utilizator 22:02, 4 Iunie 2014
Buna ziua,

Conform 294 (1) CPP daca organul de cercetare penala in fata caruia s-a depus plangerea nu e competent atunci o trimite procurorului. Deci cam asta e procedura..

Succes in continuare,
Va multumesc, dar cine trimite procurorului,agentul de politie sau trebuie sa formulez eu o cerere.
Atticolul 294 cpp, se regfera la asigurarea apararii !
ART. 294
Examinarea sesizării
#M2
(1) La primirea sesizării, organul de urmărire penală procedează la verificarea competenţei sale, iar în cazul prevăzut la art. 58 alin. (3) înaintează procurorului cauza, împreună cu propunerea de trimitere a sesizării organului competent.
(2) În situaţia în care plângerea sau denunţul nu îndeplineşte condiţiile de formă prevăzute de lege ori descrierea faptei este incompletă ori neclară, se restituie pe cale administrativă petiţionarului, cu indicarea elementelor care lipsesc.
(3) Atunci când sesizarea îndeplineşte condiţiile legale de admisibilitate, dar din cuprinsul acesteia rezultă vreunul dintre cazurile de împiedicare a exercitării acţiunii penale prevăzute de art. 16 alin. (1), organele de cercetare penală înaintează procurorului actele, împreună cu propunerea de clasare.
#B
(4) În cazul în care procurorul apreciază propunerea întemeiată, dispune, prin ordonanţă, clasarea.
Am fost astazi la politie sa ma lamureasca de ce nu a facut demersuri in legatura cu telefonul meu, mi-a spus ca nu este furt calificat cifurt simplu si nu poate face nimic pentru ca ii va fi respinsa cererea be localizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inducerea în eroare a organelor judiciare trailer1234 trailer1234 Buna ziua! La infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, sesizarea penala poate fi semnata cu un pseudonim? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Legala sesizare a organului de up luci_an luci_an Va mai retin atentia cu o problema. Descriere speta: Organul de cercetare penala din cadrul unei sectii de politie intocmeste un pv de sesizare din oficiu cu ... (vezi toată discuția)
Daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila in acelasi dosar? eusaisapte eusaisapte daca sunt citat in calitate de martor intr-un dosar in care sunt acuzat nedrept, ma pot constitui parte vatamata si parte civila? din moment ce fapta nu ... (vezi toată discuția)