Buna ziua! Am si eu o intrebare . In cazul in care contractul meu individual de munca a fost suspendat la data de 01.06.2010, potrivit art. 52 lit. d - în cazul intreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, perioada de suspendare constituie vechime in munca?
Conform art.49 alin.3 C.mun., pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2) , dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
Perioada intreruperii temporare a activitatii angajatorului (somaj tehnic) prevazuta in Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, nu constituie vechime in munca, intrucat salariatul nu presteaza munca.
Suspendare cim
pirko
Buna ziua,
in cazul suspendarii CIM cf. art 52 alin. 1 lit. c) (modificat prin Legea 40/2011; renumerotat prin republicarea din 2011) \" in cazul ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic
padicam
Buna ziua,
Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)