avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract de munca

Buna ziua! Am si eu o intrebare . In cazul in care contractul meu individual de munca a fost suspendat la data de 01.06.2010, potrivit art. 52 lit. d - în cazul intreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, perioada de suspendare constituie vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 29 Mai 2014
detasare? raspunsul ar fi da !

ati avut si o decizie scrisa cu motivare in fapt si drept?

Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
art.52 lit.d C.mun. nu se refera la detasare.

Conform art.49 alin.3 C.mun., pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2) , dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.

Perioada intreruperii temporare a activitatii angajatorului (somaj tehnic) prevazuta in Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, nu constituie vechime in munca, intrucat salariatul nu presteaza munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim pirko pirko Buna ziua, in cazul suspendarii CIM cf. art 52 alin. 1 lit. c) (modificat prin Legea 40/2011; renumerotat prin republicarea din 2011) \" in cazul ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic padicam padicam Buna ziua, Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru al unui angajat din cauza, probleme financiare firma mireteo mireteo Daca o firma are pb financiare, poate lua decizia de a reduce timpul de lucru al contabilei dela 8 ore la o ora? In baza carui art. din Codul Muncii? (vezi toată discuția)