Va rog sa ma sprijiniti pentru a afla daca am sanse sa reclam la politie ceea e eu cred ca se numeste inselaciune.
Am realizat un proiect de grafica pentru cineva, care refuza sa plateasca. Sunt PFA in acest sector de activitate. Nu avem un contract prealabil, avem insa mailuri in care se poate vedea ca produsul a fost trimit, receptionat, modificat de cateva ori la solicitarea clientului, in cele din urma acceptat, exista e-mailuri si mesaje SMS semnate in care cer banii si e-mailuri si SMS de amanare perpetua, in cele din urma SMS in care mi se spune clar ca nu sunt deloc o prioritate. Practic, sunt amnat la nesfarsit cu rea credinta.
Pot depune plangere pentru inselaciune la politie ?
Daca va intereseaza sa luati banii ... politia nu este o solutie.
Pe de alta parte varianta civila presupune plata unor sume de bani.
In orice caz (penal civil) se vor naste intrebari> De ce prestati aceste servicii fara contracte ? De ce nu ati taiat factura si chitanta ?
Din pacate ptr. dvs. pareti si dvs. in culpa si poate ca aceasta patanie are sa va lamureasca ca modalitatea dvs. de lucru nu e "in regula".
Va multumesc.
Nu stiu de ce spuneti ca modul de lucru nu e in regula.deoarece factura se elibereaza in momentul platii si constituie dovada platii. Lipsa contractului pentru o lucrare de mici dimensiuni constituie o problema, in sensul ca este obligatoriu ? Poate el anula culpa clientului de a refuza sa plateasca ?
De ce nu poate fi inselaciune ?
Forma scrisa a contractului nu este obligatorie, simpla acceptare a ofertei tine loc de contract (art.35 Cod comercial), mai mult si o comanda ferma echivaleaza tot cu un contract. Mai mult, stimate domn, obligativitatea contractului scris se intemeia pe legea 469/2002 (disciplina contractuala), care in prezent e abrogata, sau ma insel ?
Pot intenta si proces daca spuneti ca Politia nu e o solutie, desi ma intreb de ce nu este solutie, cata vreme am dovezi ale refuzului platii unui serviciu acceptat, dovezi ale amnarilro timp de 2 luni, care nu pot fi decat dovezi de rea credinta.