avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Urmarire bunuri asociati?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Urmarire bunuri asociati?

Buna ziua. Va rog, o informatie : Daca in patrimoniul unei societati nu mai exista nici un bun, pentru recuperarea unor sume de bani , se poate apela la urmarirea bunurilor asociatilor ? Este stipulat in lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:35, 7 Mai 2009
Depinde de societate. La SRL si SA asociatii raspund numai in limita participarii la capitalul social, participare care a fost deja varsata la constituirea societatii. Deci in aceste doua cazuri nu se pot urmari bunurile asociatilor.
Din cate inteleg eu este vorba de un SRL si in aceste conditii nu se pot urmari bunurile asociatilor, este vorba de raspunderea limitata in functie deproprotia participarii lor ca capitalul social ori de participarea acestora la beneficii si pierderi.
Va multumesc.
gabescu a scris:
Din cate inteleg eu este vorba de un SRL si in aceste conditii nu se pot urmari bunurile asociatilor, este vorba de raspunderea limitata in functie de proprotia participarii lor ca capitalul social ori de participarea acestora la beneficii si pierderi.

Aveti dreptate numai partial. Nu conteaza participarea la profit (care poate diferi fata de participarea la capital):

Art. 3 - (3) Acţionarii, asociaţii comanditari, precum şi asociaţii în societatea cu răspundere limitată răspund numai până la concurenţa capitalului social subscris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale kostas_rx kostas_rx care este diferenta intre un snc si un srl, care ar fi mai avantajos? (vezi toată discuția)
Procente participare 3 asociati ianliana ianliana care este cota de participare a fiecarui asociat intr-o soc com cu capital de 210 lei unde fiecare asociat subscrie 70 lei? daca din impartire rezulta 33,33% ... (vezi toată discuția)