avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Transfer bancar pe baza unei proforme gresite
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Transfer bancar pe baza unei proforme gresite

Am primit o plata de la o persoana fizica in contul meu personal din cauza unei neglijente de administrare a magazinului online. In loc sa trimita proforma cu contul firmei a trimis cu contul meu personal, in detaliile platii platitorul a scris numarul comenzi, nu stiu daca asta ma ajuta cu ceva. Problema este ca eu sunt pasibil de evaziune cu toate ca vreau sa dau factura dar n-am cum... As lasa-o asa ca este suma mica, 150lei dar problema este ca plata a fost facuta prin BCR.

Inca un aspect, problema cu casa de marcat, am auzit ca au fost persoane care au platit amenda ca n-aveau casa de bon chiar prin tranzactii online de la persoane fizice. Cum este pana la urma, pot gasi pe undeva in exceptii de la obligatia de-a da bon in cazul unui magazin online si a platii prin transfer bancar?
Cel mai recent răspuns: MagiranL , utilizator 11:55, 7 Iunie 2014
Ce va spun acum nu e aviz juridic, ci chestie de bun simt: atat timp cat aveti un registru contabil in care treceti la timp si corect toate operatiunile si puteti dovedi asta, nu aveti de ce va teme. Asta presupune emiterea unor facturi, chiar daca sunt doar pdf-uri. De temut trebuie sa va temeti cand registrul contabil nu reflecta toate operatiunile.

De ce nu trimiteti banii in contul firmei cu mentiunea: trimisi gresit in contul personal de clientul Popescu Gh., comanda nr. ...?
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
tgeorgescu, utilizator
Situatia este mai complicata din cauza acelui bon care trebuie dat pe langa factura, daca platea direct in contul firmei nu era nici o problema, era suficient factura fara bon. N-o sa cumpar casa de marcat pentru 150lei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal pentru platile prin banca? QED QED Am un PFA pe care il folosesc pentru a emite facturi pentru un magazin online. Majoritatea facturilor sunt catre persoane fizice. Nu am casa de marcat, astfel ... (vezi toată discuția)
Casa marcat stefanskh stefanskh Se da urmatoarea situatie: Magazin online Clientul comanda, primeste factura proforma pe care o poate achita ori depunand direct banii in contul societatii ... (vezi toată discuția)
Casă de marcat LuciaNeagu LuciaNeagu Bună ziua! Mi-am făcut un PFA și aș vrea să știu dacă este necesară achiziția unei case de marcat, în condiția în care eu toate comenzile le ... (vezi toată discuția)