Buna ziua,
Am semnat un CIM care prevede lucrul 8 ore pe zi , 40 ore pe saptamana.
Prin natura serviciului trebuie lucrat si in fiecare w.e. cate 3 ore pe zi. Se poate lucra la domiciliu urc date pe platforma OPCOM.
La serviciu stau program normal, apoi sambata si duminica lucrez de acasa, fara pauza.
Am cerut sa mi se plateasca aceste ore suplimentare, dar mi se da timp liber, plec mai devreme vineri si luni.
Practic am lucrat timp de o luna fara pauza nici o zi intreaga . Este legal? Ma simt obosita.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc frumos.
Pentru 3 ore sambata si 3 ore duminica ar trebui sa-mi dea o zi .
Ar trebui sa am 2 zile libere legate conform legii in intervalul de 14 zile. Este corect?
2. Pentru 3 ore lucrate in week-end nu are cum sa va acorde o zi intreaga liber.
3. In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
In situatia prevazuta mai sus, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Codul muncii
fraluk
lucrez 5 ore in fiecare zi de luni pana vineri iar in primul week-end din luna 5 ore sambata, 5 ore duminica, in al doilea week-end 10 ore sambata, in al ... (vezi toată discuția)