avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore lucratoare sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore lucratoare sambata si duminica

Sunt angajat ca si psiholog la un spatiu de joaca pentru copii si am cateva nelamuriri referitoare la orele lucrate sambata si duminica.
Eu lucrez cu norma intreaga si de luni pana vineri pontez 5 ore/zi, iar in weekend 7 ore. As dorii sa stiu cum sunt calculate orele lucrate in weekend, se ponteaza 7 ore sau se dubleaza?

Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:15, 29 Iunie 2014
In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

In situatia prevazuta mai sus salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Prin urmare,orele lucrate in zilele de repaus saptamanal nu se platesc dublu, decat daca in reg.intern., in c.i.m. sau in c.cm. sporul pentru munca in week-end este prevazut in procent de 100%.
Minni_me a scris:

......Eu lucrez cu norma intreaga si de luni pana vineri pontez 5 ore/zi, iar in weekend 7 ore. .......

In cazul dvs nu cred ca se respecta repausul saptamanal. Ar trebui sa lucrati 5 zile, iar 2 zile sa aveti repaus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)