avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu munca

Salut,

Exista 2 litigii de munca cu un angajator, incheiate si castigate:
- diferenta la calculul salariului de baza. Prin CCM salariul de baza se calculeaza raportandu-se la salariul minim pe economie, dar firma "a uitat" ca salariul minim pe economie a mai crescut si a calculat salariul de baza raportandu-se la un salariu mai mic.
-plata a unor sporuri care se calculeaza ca procent din salariul de baza. Nu au fost acordate deloc.

Intrebarea mea este, cele doua decizii ale instantei se cumuleaza? Adica calculul sporurilor se face tinand cont de decizia primei instante, raportandu-te la salariul de baza corect calculat pe baza acestei decizii?

Sau aceste sporuri se calculeaza netinand cont de prima decizie a instantei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 29 Mai 2014
Depinde de ce scrie in hotararile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indicii de ierarhizare niculinapopa niculinapopa Am lucrat ca subinginer 25 ani ,acum sunt somera si nu am beneficiat de indicii de ierarhizare cf HG1051, la salariul minim pe economie s-a adaugat doar ... (vezi toată discuția)
Salariul minim bubal47 bubal47 Buna ziua! care este valoarea neta a salariului minim pe economie? acesta s-a majorat de la 1 iulie? pentru o pensie de intretinere minor care reprezinta ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei cazul unei persoane care solicita concediul de odihna si prima de vacanta acordata conform CCM pe unitate, iar lucrurile stau ... (vezi toată discuția)