avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salariul minim

Buna ziua!
care este valoarea neta a salariului minim pe economie?
acesta s-a majorat de la 1 iulie?
pentru o pensie de intretinere minor care reprezinta 25% din valoarea neta a salariului minim pe economie,aceasta se va mari incepand cu luna august?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 13:21, 29 Iulie 2015
Asa zice in hotarare? Din valoarea neta? Nu exista salariu minim net... se calculeaza de la individ la individ.
salariul minim incepand cu 01.07.2015 este de 1050lei brut,net ar fi 777lei dar conteaza si daca are sau nu alte retineri sau facilitati.
Exact, depinde, deci nu stim cat e...
Valoarea salariului net depinde de mai multi factori, nu numai de persoanele aflate in intretinere, si anume : la locul de munca respectiv are sau nu functia de baza, primeste sau nu sporuri etc.
In esenta, nu se poate calcula un salariu net pentru un om care nu munceste, acesta se calculeaza tinand cont de toate datele la momentul la care se opereaza in contabilitate, la resurse umane...
De aceea, o hotarare care trimite la ceva ce nu se poate calcula e gresita, dupa mine.

Alte discuții în legătură

Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, 25% din minimul pe economie, adica 25% din 700 ron? arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As avea si eu nevoie de un sfat referitor la pensia de intretinere pe care trebuie sa mi-o dea tatal copilului meu. Mentionez ca sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- calcul raportat la venitul minim lauraraul lauraraul Pensia alimentara se calculeaza 25% din venitul minim pe economie brut 750ron?Sau din venitul net ? Domnul a adus adeverinta ca nu are venituri atunci ... (vezi toată discuția)