avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nerespectarea unei hotarari judecatoresti?
Discuție deschisă în Executare silită

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti?

Bună ziua, în urmă cu ~2ani , mai multe persoane (acum sunt urmărite penal în cazul pe care il prezint) au achiziționat un automobil pe numele meu (complet ilegal,fără consimțământul meu, nu am absolut nicio legatura cu acele persoane). Problema este plata impozitului...am primit ordin de executare silită, l-am contestat și am primit hotârarea judecătorească :
-Tip soluţie: 413 NCPC/244 CPC
-Soluție pe scurt: Admite exceptia lipsei calităţii procesuale pasive a Primăriei mun.X și constată că are această calitate mun.X prin Primar. Dispune suspendarea executării silite în dosarul de executare nr.X/X noiembrie 20XX al mun. X-compartimentul impozite și taxe până la soluţionarea contestaţiei la executare. Dispune suspendarea judecăţii contestaţiei la executare în baza art.413 alin.1 pct.2 Cod procedura civila. Cu drept de apel pe cale separată în termen de 5 zile de la comunicare în privinţa suspendării executării silite. Cu drept de recurs pe durata suspendării judecăţii. Pronunţată în ședinţă publică, azi,...

Cu toate acestea, astăzi am primit din nou o somatie de plata în acelasi dosar de executare silita. De ce? Nu a fost pronunțată o hotărâre în acest dosar ? Cum pot întâmpina primirea acestei noi somații ținând cont că nu dețin acel automobil, există persoane urmărite penal pentru fals și am primit hotărârea judecătorească?

Sincere aprecieri,
T-BONE
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
T-BONE, utilizator
Cel mai recent răspuns: T-BONE , utilizator 07:58, 30 Mai 2014
Depuneti la biroul organul care v-a trimis somatia un certificat de grefa cu solutia pronuntata sau copie de pe sentinta daca s-a redactat.
Voi proceda întocmai. Ceea ce mă surprinde este urmatorul fapt: când mi-a fost întocmit dosarul de executare silita, suma pe care o aveam de plata era de peste 10000 RON. La ultima somație (primită după pronunțarea hotărârii judecătorești) această sumă a fost recalculată pentru perioada post pronunțării hotărârii , echivalând suma de 1600 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma propita acn acn Buna ziua ! Am revenit cu o intrebare : am castigat procesul in legatura cu contestatia la executare silita , s a dat si ordinul judecatoresc , dar executorul ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita dupa casare U U In cadrul unei contestatii la executare s-a dispus suspendarea executarii silite pana la solutionarea contestatiei printr-o incheiere.Contestatia s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita danairi danairi am 2 executari silite : 1.incuvintata de judecatorie la solicitarea expresa a bancii in ianuarie 2014 unui executor .am semnat o esalonare si am platit toata ... (vezi toată discuția)