avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balustrada de protectie la scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balustrada de protectie la scara blocului

Buna seara,
Am aflat ca rampa pt persoane cu dizabilitati si balustrada de protectie de la scara blocului, este obligatorie.
Celelalte asociatii din zona si-au montat.Deci, cred ca este o reglementare in acest sens.
Presedintele asociatiei de proprietari s-a conformat si a montat o astfel de balustrada.
Numai ca niste vecini "binevoitori" au demontat-o, pentru ca nu mai puteau ei sa-si petreaca ore in sir stand la taclale la scara blocului.N-aveau pe ce se aseza.
As vrea sa stiu, este intr-adevar aceasta balustrada obligatorie?
Asociatia de proprietari risca o amenda in caz ca nu exista balustrada?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Roxa0 , utilizator 12:20, 1 Iunie 2014
Exista la scara respectiva persoana cu dizabilitati care sa necesite astfel de facilitate constructiva ?
Nu, nu exista.Dar sunt oameni in varsta,sunt copii scosi afara cu carucioare...dar nu cred ca asta este ideea.Nu cred ca daca exista o lege o respectam doar daca exista personane care sa se plieze pe acea lege.
Eu atat vreau sa stiu: daca este o lege in acest sens si care este acea lege.
De ce nu-l intrebati dv. pe presedintele asociatiei? Daca blocurile din jur, dar si la blocul dv. s-au construit, atunci probabil este o HCL.
Iar daca au fost demontate se pot monta la loc....si tot asa pana se vor lamuri sa n-o mai demonteze.

@ynocentta
Nu trebuie sa fie persoane cu dizabilitati in bloc, aceste constructii servesc si celor care vin din exterior, dar si celor care, din pacate, viata ii va pune in situatia pe viitor sa aiba nevoie de ele. E o chestiune de civilizatie, daca intelegeti ce vreau sa spun.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
elga50, moderator
Exista noorma in vigoare care impune obligatia executari de rampe/balustrada sprijin pentru persoane cu dizabilitati pentru cladirile intitutiilor publice, ale celor culturale, sportive sau de petrecere a timpului liber, locuintelor construite din fonduri publice, mijloacelor de transport in comun, a telefoanelor publice si a cailor de acces in vederea asigurarii accesibilitatii persoanelor cu handicap este Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/1999 (art. 11) cu modificarile si completarile ulterioare.
Autorizarea construirii de facilitati pentru persoane cu dizabilitati se face doar in conditiile respectarii de catre proiect a Normativului pentru adaptarea cladirilor civile si spatiul urban aferent la exigentele persoanelor cu handicap, indicativ NP 051/2000 aprobat prin Ordinul 649/2001.
@elga50
Accidental,cunosc foarte bine necesitatea acestor facilitati
La nivelul condominiilor ,pe langa chestiunea de civilizatie care ar trebui sa primeze,insa este necesar si acordul proprietarilor care sa suporte c/v executie facilitati,sau cel putin prezenta si necesitatea acestora pentru anumite categorii de locatari
Dar cum in majoritatea imobilelor de locuit in comun, mai exista si "bisericute"sau "gica contra",care pot invoca stricarea aspectului sau pot suspecta interese din partea celui care solicita astfel de facilitati,problema cu chestiunea de civilizatie....ajunge pe plan secundar
La imobilul unde locuiesc au fost executate in mai multe randuri astfel de balustrade,care au fost contestate inclusiv in adunari generale-interesul proprietarilor varstnici neintrand in atentia participantilor la adunarea generala
Un "Gigi contra", probabil ca exista peste tot.Dar, "unde-i lege, nu-I tocmeala".
Iar pe mine asta ma interesa.
Daca acea balustrada si rampa sunt obligatorii la imobilele de locuit, respectiv blocuri.
De bun simt....uneori nici nu intra in discutie, de aceea daca exista o lege, trebuie aplicata.
Iar daca cineva face ceva contra acelei legi, poate fi sanctionat.
Asa trebuie procedat, cand exista "gigi contra".
De vorba buna nu intelege.
De amenzi...poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rampa pentru persoanele cu dizabilități asociația de proprietari poate refuza construirea unei rampe ... Valman2233 Valman2233 Asociația de proprietari poate refuza construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități? Dacă da , în ce condiții? Persoana în cauza ... (vezi toată discuția)
Rampă pentru acces persoane cu handicap- intrare bloc im82 im82 Bună ziua, Există obligativitatea ca fiecare intrate- scară de bloc să aibă prevăzută rampă pentru persoanele cu handicap? Ce lege stipulează acest ... (vezi toată discuția)
Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)