avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii bloc, drept de semnatura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii bloc, drept de semnatura

Buna seara ,
Va rog , daca se poate sa imi raspundeti si mie :
1. Un membru al comitetului , poate contacta o firma , pentru a schimba usa de acces in bloc , fara acordul comitetului , neavind imputernicire? Poate incheia un contract , sa negocieze , sa semneze , contract , factura , in numele asociatiei de proprietari ? Daca , nu se poate si a facut asa ceva, in termeni juridici ce inseamna si cum se pedepseste ? Eu stiu , ca numai presedintele are voie sa semneze actele blocului. Exista paragraf de lege in acest sens ?
cristi simion
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:37, 30 Mai 2014
L nr 230/2007 Articolul 31
(1)Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.

Nu este obligatoriu ca numai presedintele de asociatie sa semneze acte in numele asociatiei de proprietari Presedinttele de asociatie poate delega unul dintre membri comitetului sa desfasoare demersuri pentru realizarea de activitati/prestari servicii in interesul asociatiei de proprietari
Ca sa incheie contract ,in conditiile legii,acesta trebuie sa contina inclusiv stampila asociatiei de proprietari care este detinuta conform norme in vigoare ,numai de catre presedintele de asociatie
cristi simion a scris:
Daca , nu se poate si a facut asa ceva, in termeni juridici ce inseamna si cum se pedepseste ?

Se pedepseste singur pentru ca presedintele asociatiei de proprietari poate sa nu-i aproba decontarea, nu dispune efectuarea platii. Asemenea lucrari ar trebui gestionate de administrator cu aprobarea comitetului si a presedintelui.
HG 1588/2007 prevede in art.22:
(9) Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007. În caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli asociatie ContSters189595 ContSters189595 am o factura pe numele tatalui meu, acesta fiind membru din asociatie. in factura sunt trecute codul fiscal si nr asociatie in al doilea rand este si un ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)
Contract inainte de infiintarea asociatiei ice_bella20 ice_bella20 Buna ziua, Dorim sa infiintam o asocatie de proprietari pentru un bloc nou si sa externalizam serviciul de administrare precum si cel de curatenie. In ... (vezi toată discuția)