avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala -cum procedez ca aceasta sa nu mai ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala -cum procedez ca aceasta sa nu mai figureze in cazier?

Am avut o amena penala, au trecut 3 ani de atunci. Acum candam fost la politie ea inca apare in cazierul judiciar. Ce trebuie sa fac sa nu mai apara? Trebuie platite si cheltuielile de judecata?
Cel mai recent răspuns: ykayka , utilizator 12:15, 3 Iunie 2014
Buna ziua,
Evident!
Reabilitarea de drept in cazul condamnarii la pedeapsa amenzii penale, intervine daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune.
Termenul de 3 ani se calculeaza de la data executarii ei ( data achitarii ei) sau de la data la care aceasta s-a prescris.
Daca ati achitat amenda si nu ati savarsit o alta infractiune in termenul de incercare, calculati 3 ani de la data achitarii acesteia, apoi formulati o cerere in acest sens la Seviciul Cazier Judiciar, iar daca nu se rezolva, va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept a pedepsei aplicate.
Trebuiesc achitate obligatoriu si datoriile catre finante ca sa se poata face cerere de reabilitare?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala achitata - stergere mentiune din cazier georgiana.td georgiana.td Acum 4 ani am primit o amenda penala , pe care am platit-o cam dupa 6 luni de la pronuntarea instantei . Acum am avut nevoie de cazier pentru angajare , si , ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)