avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Datori la magazin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Datori la magazin

buna ,
as vrea sa va intreb,am luat pe datorie la un magazine,bine asa a fost am avut o problema financiara foare rea.
Am platit la magazin datoriile luna de luna ,dar in ultima luna am observant ca in ultima luna acel magazine baga banii in plus fata de ceea ce imi dadea pe caiet.
De exemplu diferenta intre magazinul de unde luam pe caiet,fata de alte magazine re 3,2,4 lei .adica un produs cumparat din alt magazine era de exemplu 7 lei in magazinul de unde luam pe caiet era 10 lei,ecel magazine se folosea pentru ca stiind de situatia mea financeara ,au profitat de acest lucru.
Dupa ce am observant acest lucru cu diferentele enorme puse de acel magazine am hotarat sa numai ristitui bani pe motiv ca ma mintit si ca vrea sa faca multi banii pe piela mea.
Acum ma ameninta cu politia si chear sa ma dea in judecata .
Ce ar trebuie sa fac si cum as putea sa a apar? Find ca acel magazine ma fentat si din punc de lege ei au facut si evuatiune fiscal!
Ma poate atacta prin politie sai prin justitie cu ceva ?

Va multumesc !

Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
andrei2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: crisrian , utilizator 19:45, 3 Iunie 2014
Nu exista temei legal pt "vanzarea pe caiet". In practica se emite factura pt bunuri folosinta indelungata, iar pt plata ratelor bon fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Este o practica folosita des de unii patroni de magazine.
Vanzarea pe caiet este ilegala si acei comercianti care vor fi prinsi dand produse pe caiet, vor fi acuzati de evaziune fiscala.
acel magazine baga banii in plus fata de ceea ce imi dadea pe caiet.

De exemplu diferenta intre magazinul de unde luam pe caiet,fata de alte magazine

Dvs prezentati doua situatii diferite.. una e ca in magazin pretul la raft sa fie de 7 lei si pe caiet sa treaca 10 si alta ca in magaziunul de unde ati luat pe caiet pretul e mai mare fata de alte magazine ..
ce reprosati de fapt ?
cand ati cumparat.. ma rog, cand v-a trecut pe caiet, nu stiati ca produsul e 10 lei ? de ce l-ati luat daca vi s-a parut scump ?
O face vanzatorul evaziune, dar si dvs ati abuzat de increderea lui..
Asa se intampla de multe ori, cand primim ne fata vaca si cand tre' sa platim, ne moare vitelul.
Daca vanzatorul e angajat, va pune banii din buzunarul lui.. si daca e patron, pana la urma nu le-a luat nici el gratis, pe caiet ca dvs, a platit un pret.

Este o practica intilnita mai ales la tara cind le dai se bucura nici nu intreaba pretul dar cind e de plata ba i ai furat ba nu au luat ba au uitat Din timp ce iti da pe caiet inseamna ca esti client vechi si stiai preturile nu cred ca tia dat cu forta Gaseste alta scuza pt a fugi de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare dosar penal georgiana10 georgiana10 buna ziua, ma puteti ajuta cu niste rasp,va rog... am lucrat la un magazin alimentar, eram doar 2 vanzatoare. aveam un caiet unde tineam evidenta intrarilor si ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)
Am fost prins că mi-am însușit bani din vânzări, mi s-a reținut salariul și mi s-a cerut plata unei sume pe care nu știu cum au calculat-o pentru că gestiunea nu este ținută legal. ce mă sfătuiți? G4s234 G4s234 Bună, sper sa fii postat unde trebuie. va rog sa ma ajutați cu un sfat, o îndrumare, orice este bine venit. Treaba sta în felul următor, Lucrez într-un ... (vezi toată discuția)